X
 
 

Прокуратурата проверява три микроязовира в старозагорското село Змейово

338 0
Прокуратурата проверява три микроязовира в старозагорското село Змейово
Снимка: БГНЕС
Районна прокуратура - Стара Загора, след публикации в медии и в социалните мрежи, днес се самосезира и разпореди проверка за изграждането на три микроязовира в землището на с. Змейово, община Стара Загора. Това съобщават от пресцентъра на Апелативна прокуратура - Пловдив. 

Проверка на Басейнова дирекция „Източнобеломорски район“ - Пловдив, вече е установила, че по течението на реката, преминаваща през селото и вливаща се в р. Бедечка, са изградени  незаконно три микроязовира. 

Кметът на Бургас сезира главния прокурор заради незаконно сметище

Незаконно депо за отпадъци стана причина кметът на Бургас Димитър Николов да сезира главния прокурор. Върху частен терен в близост до п...

Образувана е прокурорска преписка по случая и е възложено органите на Областната дирекция на Министерството на вътрешните работи (ОДМВР) - Стара Загора, да извършат проверка с оглед, че има данни за престъпление по чл. 353ж от Наказателния кодекс (НК) - в нарушение на закона е изградено съоръжение за използване на повърхностни води. По същия случай от 16 януари тази година старозагорската районна прокуратура наблюдава и преписка по надзора за законност. 

Actualno.com

Етикети: