Прокуратурата сложи край на разследването за опит за убийство на Пеевски

11263
Прокуратурата сложи край на разследването за опит за убийство на Пеевски
Снимка: БГНЕС

Прокуратурата прекрати производството образувано за опит за убийство на Делян Пеевски, предаде БГНЕС.

По досъдебното производство бяха задържани трима души - Венцислав Върбанов, Георги Христов и Красимир Методиев. На 14 юли, след 72-часов арест, държавното обвинение поиска те да останат за постоянно в ареста. Софийски градски съд (СГС) обаче ги пусна без каквото и да е мярка за неотклонение и каза, че няма доказателства за опит за убийство.

След решението на СГС държавното обвинението се закани да протестира това определение, но Софийска апелативна прокуратура оттегли протеста. Главният прокурор Сотир Цацаров призна, че няма каквито и да е доказателства за опит за убийство и добави, че са сгрешили. Така на 19 юни САС окончателно остави и тримата разследвани на свобода като прекрати производството по мярката им за неотклонение, но те останаха с обвинение за опит за убийство.

Преди това Цацаров каза, че от материалите по делото "може да се говори за предприети действия, които са свързани с евентуално опити за организация на нерегламентирано проследяване, на нерегламентирано установяване на местонахождението и движението на въпросното лице". В края на миналия месец от мотивите на съдия Димитрина Ангелова, която първа пусна без каквото и да е мярка за неотклонение тримата задържани, стана ясно, че единствено установеното по делото от доказателствените източници е намерението на двама от обвиняемите да поставят в охранител на Пеевски техническо средство за наблюдение на движението на депутата на ДПС. Според съда това не е задължително да бъде приготовление за убийството му, а може да бъде предпоставено от редица други мотиви.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com