Прокуратурата започва проверка за побой над 17-годишно момиче

1795
Прокуратурата започва проверка за побой над 17-годишно момиче
Снимка: Pixabay

Наблюдаващ прокурор от териториалното отделение в Кубрат на Районната прокуратура в Разград е разпоредил проверка по сигнал за физическо насилие от страна на две малолетни момчета над 17-годишно момиче.

Сигналът е подаден на 18 февруари, от директора на училище „Христо Ботев“ в Кубрат. Две ученички са уведомили директора, че в интернет се разпространява клип, от който ясно се вижда как момче малтретира седящо на пейка момиче, а някой снима действията на побойника, като го насъсква да удря момичето, съобщиха от Апелативната прокуратура във Варна.

Кубрат излиза от кризата с водата със споразумение или заем

Общинският съвет на Кубрат е свикан на извънредно заседание днес заради спряното подаване на електрически ток от „Енерго-Про Прод...

Незабавно са предприети действия. Уведомени са полицията в Кубрат и ОД на МВР,Районната прокуратура в Разград и нейното териториално отделение в Кубрат, отделът за закрила на детето, както и родителите на двете момчета.

Побойникът се оказва 13-годишен ученик, а снимащият – негов връстник от друго училище в Кубрат. 17-годишната жертва е ученичка със специални образователни потребности. Тя седяла на пейка в парк „Омол“ в Кубрат в неделя, 16 февруари, когато побойникът започнал да я бие, да дърпа косата й и да я рита под наставленията на връстника си, който снимал с телефона „геройството“.

Разпоредената от прокуратурата проверка до момента е установила, че двете момчета и жертвата се познават. 

Извършителят на побоя се води на отчет в Детската педагогическа стая. Наложена му е била възпитателна мярка по Закона за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни, след като участвал заедно с други момчета в изпочупването на стъклата на училище.

В Кубрат проблемите с водата са проблеми и с гората, и със сметта

Не само абсурдно високия дълг на водното към енергийното дружество, за който Actualno.com предаде в подробности вчера (11 декември), е ...

Резултатите от разпоредената от Районната прокуратура в Разград проверка ще бъдат изпратени на местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни. Прокуратурата ще поиска налагане на възпитателни мерки спрямо двете 13-годишни момчета и третото, което е участвало в сексуалния контакт от миналата година. Член 13 от закона предвижда различни възпитателни мерки, като най-тежката от тях е настаняване във възпитателно училище-интернат. Каква възпитателна мярка да бъде наложената ще решава местната комисия за борба с противообществените прояви.

Районната прокуратура в Разград – териториално отделение в Кубрат, ще настоява за налагане на възпитателни мерки и спрямо родителите на трите деца. Те могат да получат предупреждение, да бъдат задължени да посещават организирани беседи и консултации по въпросите на възпитанието на деца. Член 15 от Закона за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни предвижда и глоба от 50 до 1000 лева за родителите на деца с такива прояви.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КРИМИ:

Разбиха мрежа за нелегална продажба на хормонални медикаменти

Бомбени заплахи в Софийския университет и Съдебната палата

Измъчвани и пребивани: 21 българки са били карани да проституират в Италия

Дават 50 000 лева за откриването на Ивана от Дупница

Апелативният съд в Пловдив гледа делото по случая „Цалапица”

Откриха трупа на мъж след потушаването на пожар в Благоевград

Излъгаха, че им е син: Мъж и жена се опитаха да извадят българска лична карта на чужденец

Делото "Дебора" отново не тръгна

Жена загина при катастрофа с ТИР край Враца

Със сак с марихуана: Задържаха трима души след наркосделка в София (СНИМКИ)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com