Простреляха един от синовете на Киро Японеца

18517
Простреляха един от синовете на Киро Японеца
Снимка: БГНЕС

Простреляха един от синовете на Кирил Киров-Японеца. Покушението е станалo около 17:15 пред дома му в столичния квартал "Факултета", съобщава ТВ7.

Според Кирил Киров атентатът е бил насочен срещу него. Синът му Януш е настанен във Военно-медицинска академия (ВМА). Няма опасност за живота му.

От МВР все още не са потвърдили информацията.

Киро Японеца: Опитаха да ме убият при среща с брата на Кюлев заради кредит за хлебозавод

Две групи са искали да убият Кирил Киров с прякор Японеца през 2003 г. и да си поделят 300 000 лева или евро. Това разказа самият той...

Киров съобщил, че човекът, който е прострелял сина му се казва Георги Любенов Петров-Йончо. Йончо бил част от дилърите във Факултета. Кирил Киров вече не е във ВМА, напуснал е с кортеж от три автомобила паркинга на болницата.

По разказа на Киров, той се е прибирал към дома си, когато е видял как въпросният Георги Петров прострелва сина му Януш. Георги Петров-Йончо е заподозрян за това покушение и се издирва от полицията.

Ромският бос Киро Японеца е известно лице от подземния свят още от годините на прехода.

През февруари тази година Кирил Киров бе разпитан в спецсъда на заседание по делото срещу групата на Йосиф Йосифов, известен като Йоско Костинбродския. Тогава Киров дойде в съда с охрана, която му бе назначена в края на месец януари, след като заяви, че се страхува от покушение.

Две групи са искали да убият Кирил Киров с прякор Японеца през 2003 г. и щели да си поделят 300 000 лева или евро. Това разказа самият той в спецсъда. Японеца говори тогава за опита за покушение срещу него и посочи именно Йоско като извършител.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com