Психолог: Не знаем предисторията за случая с битите младежи

9650
Психолог: Не знаем предисторията за случая с битите младежи
Снимка: БГНЕС

Не бих могъл да си правя изводи, особено в тази ситуация, защото има много въпроси. Това заяви криминалният психолог Тодор Тодоров в коментар за Нова телевизия за битите от полицаи в края на декември миналата година Веселина Китова и Александър Грошанов.

За да се стигне до кадрите от видеото с двамата бити младежи на ул. „13-ти март” има предистория, която не сме видели. Не одобрявам видяното и не мога да коментирам дали употребата на сила е оправдана, добави Тодоров.

Борисов възмутен от полицейското насилие, разпореди Бъчварова "да уволнява без коментар"

Недопустимо е използването на сила от служители на реда срещу хора, които вече са приведени в положение да не могат да оказват съпрот...

Ако не можеш да се разбереш с хората, защото са неадекватни, логично е да викнеш подкрепление. Ако отказваш да си покажеш личната карта, може да си човек, който е издирван, поясни Тодоров. Той оспори и твърдението, че момичето не оказва съпротива с мотива, че не се вижда целият запис, а само фрапиращите моменти. Трябва да е ясна предисторията, за да се отсъди, заяви психологът.

На въпрос защо не е подадена жалба, Тодоров заяви, че може би защото са се чувствали виновни. От моя стаж в МВР мога да ви кажа, че полицаите най-много се притесняват да не пишат жалби срещу тях, поясни психологът, след като имаше аргумент, че не е възможно да се оплакваш от физическо насилие на този, който ти го е причинил.

Никой не обясни защо сега се пусна този клип, а не веднага след случката, посочи още Тодоров с поредното уверение, че не одобрява това, което се вижда на видеото. Сега нали си представяте полицаите да протестират за пари, след този клип, подчерта психологът.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com