Разбиха лаборатория за производство на амфетамини край Велико Търново

3424
Разбиха лаборатория за производство на амфетамини край Велико Търново
Снимка: МВР

Лаборатория за производство на амфетамин е неутрализирана в процес на таблетиране. Операцията е реализирана от служители на ГДБОП и колегите им от Велико Търново под наблюдението на прокуратурата. Това съобщиха от пресцентъра на МВР.

Операцията е осъществена на 20 декември от служители на отдел „Наркотици“ при ГДБОП и колегите им от ОД на МВР – Велико Търново, под ръководството на Окръжната прокуратура във Велико Търново. В хода й те предприели процесуално-следствени действия в къща в с. Осенарите, където разкрили лаборатория за производство на амфетамин в процес на таблетиране.

Откриха хероин и амфетамин в смолянския затвор

Хероин, амфетамин и цигара от жълта трева с част от хапче в нея са открити вчера в Затворническото общежитие „Герзовица“ кр...

На място били задържани двама мъже: 48-годишен с инициали М.М. от Велико Търново, криминално проявен и осъждан за извършени кражби и отвличане, и 50-годишен с инициали И.С. от Петрич - криминално проявен за участие в организирана престъпна група и за разпространение на наркотици, за което е и осъждан.

На адреса са открити и иззети: таблетираща машина в процес на производство на таблетки; 10 найлонови плика, съдържащи бледо жълти таблетки с лого на каптагон, с приблизително общо тегло около 20 кг, които при тестване реагирали на амфетамин; прекурсори; помощни вещества за таблетиране, разпилени по пода таблетки; около 10 кг амфетамин-субстанция, подготвен за таблетиране; мобилни телефони и други. По предварителни данни, наркотикът е бил предназначен за износ за страна от Близкия Изток.

След изтичане на 24 – часовите мерки за задържане, на двамата мъже са повдигнати обвинения за престъпление по чл.354 А и В от НК. С прокурорско постановление мярката им за задържане е удължена за 72 часа.

Големи количества марихуана, амфетамин и кокаин са открити при полицейската акция в столицата

Големи количества марихуана, амфетамин и кокаин са открити при полицейската акция в столицата снощи, съобщиха от пресцентъра на МВР. Оп...

Работата по образуваното досъдебно производство продължава под ръководството на прокуратурата.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com