Разпитват Борисов за Мишо Бирата и Петното

8531
Разпитват Борисов за Мишо Бирата и Петното
Снимка: БГНЕС

Бойко Борисов се очаква да бъде разпитан в две парламентарни комисии - за Мишо Бирата и за Бисер Миланов - Петното.

По време на последното заседание на комисията за Мишо Бирата, което беше миналата седмица, председателят на комисията Йордан Цонев отправи предложение Бойко Борисов да бъде изслушан, ако има желание. По време на последното заседание се разбра, че по случая Мишо Бирата има висящо досъдебно производство, като голяма част от хората, които са били разпитвани в комисията, са давали показания и в следствието. Последни в комисията бяха изслушани журналистите Явор Дачков и Кристина Патрашкова.

Борисов не вижда шанс за конституционни промени без БСП и ДПС

За промяна на конституцията са необходими поне две трети мнозинство в парламента, т.е. Велико народно събрание. Затова, който иска пром...

Очаква се Борисов да бъде изслушан и по време на заседанието на комисията за Бисер Миланов-Петното.

На предното заседание на комисията самият Миланов потвърди, че е имало среща в Банкя между него и Борисов. Освен това бяха изслушани и дежурните от НСО в деня на срещата, които казаха, че не помнят за такава среща, тоест необезпокоявано може да влиза всеки на среща с Бойко Борисов, включително и криминално проявени лица. Не маловажен бе и оповестеният факт, че протестите от лятото на миналата година са били платени, включително и медийното им отразяване. Това заяви председателката на комисията Сияна Фудулова, като обясни, че това са думи на Бисер Миланов.

В Софийския районен съд ще се проведе първото заседание по делото за клевета, заведено от бившия премиер Бойко Борисов срещу бившия водещ Николай Бареков.

В частната тъжба Борисов твърди, че на 3 ноември 2013 г. по време на откриването на нов партиен офис на "България без цензура" в София, е бил оклеветен от Бареков, който е заявил: "По време на своето управление Бойко Борисов е натрупал 4 милиарда лева лично богатство". На същата дата по време на гражданско шествие в столицата пред централата на партия ГЕРБ Бареков е запитал публично: "Къде са 4 милиарда, които Бойко Борисов открадна от българския народ?".

Борисов: Грешка беше, че преди 4 години не променихме Конституцията

Референтен съм към Яне Янев по отношение на Комисията за промяна на Конституцията или текстове от нея. Преди четири години, когато може...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com