Разследващи влязоха във взривените складове на Гебрев край Карнобат

2883
Разследващи влязоха във взривените складове на Гебрев край Карнобат
Снимка: БГНЕС

Разследващ екип е влязъл в складовете за боеприпаси край Карнобат, собственост на компанията "Емко" на Емилиян Гебрев. След като изтече технологичният срок от 72 часа от взривовете, в който не се допускаше никой на мястото на инцидента, вече може да се направи оглед за причините на пожара от неделя.

Разследващ екип влиза в складовете за боеприпаси край Карнобат. След като изтече технологичният срок от 72 часа, в който не се допускаше никой на мястото на инцидента, вече може да се направи оглед за причините на пожара от неделя.
Преди около час и половина разследващите започнаха оглед на склада за боеприпаси, кийто се намира в местността Чубан дере на около 4 км от Карнобат. На място пристигнаха специална група, обучена да влиза в подобни обекти - ескперти по боеприпасите, пожарникари, полиция, криминалисти и представители на ДАНС.
Въпреки, че изтече технологичното време от 72 часа, пътят до склада на около 2 км остава блокиран. Има два сформирани щаба - един на фирмата собственик на складовете и един - от предатавители на държавните институции. Окръжната прокуратура също ще разследва пожара. Нито полицията, нито пожарната коментираха каква е ситуацията. Единствено коментар имаше от фирмата собственик.
"Сега на следващия етап, процедурно, това е по линия на полицията, искат отново да се убедят, в района на склада, подстъпите към склада, пътищата около склада, може ли нещо визуално да се види и чак тогава се взима решение за влизане вътре. С дрона виждаме което има - разрушени панели, наличие на огнище от пожар, обгорени треви, храсти, дървета отстрани, това се вижда", обясни Константин Скелин, представител на фирмата собственик на складовете.
Той е категоричен, че взривовете е нямало как да станат отвътре.
"Всички сме на единно мнение във фирмата сме доста специалисти, които се занимаваме с тази работа. Аз имам общо 64 склада, това означава че на 64 места да гърми, ако става нещо отвътре, а то нямаме такъв случай. Това е първия случай на такъв и втори случай във фирмата", заяви Скелин.Разследващ екип е влязъл в складовете за боеприпаси край Карнобат, собственост на компанията "Емко" на Емилиян Гебрев. След като изтече технологичният срок от 72 часа от взривовете, в който не се допускаше никой на мястото на инцидента, вече може да се направи оглед за причините на пожара от неделя.

Припомняме, че оръжейният търговец каза пред "Гардиън", че е 100% сигурен, че зад експлозиите стоят руски агенти. Междувременно Бойко Рашков заяви, че има информация, че взривовете не са случайни.

Гебрев за взривовете край Карнобат: Има аргументирани предположения за умисъл

"Има аргументирани предположения за умисъл, но те могат да станат реалност единствено и само след като влязат разследващите екипи, пров...

Около 11 ч. днес разследващите започнаха оглед на склада за боеприпаси, който се намира в местността Чубан дере на около 4 км от Карнобат. На място пристигна специална група, обучена да влиза в подобни обекти - ескперти по боеприпасите, пожарникари, полиция, криминалисти и представители на ДАНС, съобщи БНТ.

Въпреки че изтече технологичното време от 72 часа, пътят до склада на около 2 км остава блокиран. Има два сформирани щаба - един на фирмата собственик на складовете и един - от представители на държавните институции. Окръжната прокуратура също ще разследва пожара.

Нито полицията, нито пожарната коментираха каква е ситуацията. Единствено коментар дойде от фирмата собственик: "Полицията иска отново да се убеди в района на склада, подстъпите, пътищата около склада, може ли нещо визуално да се види - и чак тогава се взима решение за влизане вътре. С дрона виждаме разрушени панели, наличие на огнище от пожар, обгорени треви, храсти, дървета отстрани, това се вижда", обясни Константин Скелин - представител на фирмата собственик на складовете.

Той е категоричен, че взривовете е нямало как да станат отвътре. "Всички сме на едно мнение. Във фирмата сме доста специалисти, които се занимаваме с тази работа. Аз имам общо 64 склада, нямаме досега такъв случай. Това е първият случай", заяви Скелин.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КРИМИ:

Пиян шофьор предизвика катастрофа с пострадали в Казанлък

Хванаха жена, купувала скъпи телефони с чужди карти (СНИМКА)

Окрал казино, но вместо пари взел тръби: Арестуваха мъж в Камено

Инвалидни пенсии за над 100 000 лева: Две жени лъгали държавата с години

Добавил си 8 години стаж: Мъж опита да излъже НОИ в Кърджали

Жена е в болница след домашно насилие в Благоевградско

Мними гадателки основаха първата ясновидска къща у нас

По инициатива на ДАНС: Международна операция ще пресича контрабандни канали

Разбивал наред: Хванаха мъж, повредил 7 автомобила във Враца

Внук отмъкна 25 000 британски лири от дядо си в Хасково

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com