Румяна Арнаудова: Разследването срещу кмета на Трън, който блъсна дете с джипа си, не е приключило

3311
Румяна Арнаудова: Разследването срещу кмета на Трън, който блъсна дете с джипа си, не е приключило
Снимка: БГНЕС

Нито веднъж през тези осем месеца след катастрофата, кметът на Трън не се е обадил да се извини или да попита как е Ивайло. Това заяви майката на пострадалото момче Анита Гълъбова.

Тя бе категорична, че не е била информирана от прокуратурата в града за хода на разследването и за това ,че всъщност сина й се оказа единствения виновник за инцидента: "Свидетелка на случилото се е заплашвана от хора, познати и близки на кмета, за да се откаже от показанията си, разследването е манипулирало фактите."

Прокуратурата в Перник поема разследването на катастрофата с кмета на Трън

Главният прокурор Сотир Цацаров възложи на прокуратурата в Перник ръководството и надзора на разследването за катастрофата с кмета на Т...

Анита Гълъбова сподели, че наскоро е била обиждана от кмета Станислав Николов по телефона, който започнал да я обижда, като я нарекъл „проблемна майка”, определил я като психично болна и заявил, че е била съдена. Майката заяви, че не е била съдена и че се притеснява как тези обиди към нея ще се отразят на децата ѝ. По думите ѝ е организирана е кампания във Facebook с цел да бъде психически дестабилизирана.

Според Гълъбова на кмета не е правена проба за алкохол: "Кметът качи детето на джипа, закарал го е до Спешна помощ, това е видяла свидетелката Любка, но нищо не се знае за това дали му е правена алкохолна проба", разясни майката.

Говорителят на проукратурата Румяна Арнаудова заяви, че разследването не е приключило и преместването му от Трън в Перник е начин да се гарантира справедливост и откриване на виновника за инцидента: "Разследването не е приключило и не е взето окончателно решение. То и към този момент е в своята активна фаза и се извършват следствени действия. Прокуратурата не се е произнасяла по вината."

По думите на Арнаудова алкохолна проба е извършена, но тя е отрицателна.

Кмет блъска дете с джипа си, остава без никакви последици

Кметът на село Трън Станислав Николов не е засегнат от каквито и да е последици след като удря дете с джипа си. Инцидентът е станал пр...

Припомняме, че преди дни се разгласи случай, в който на 13 ноември 2015 година 6-годишният Ивайло е бил блъснат от джипа на кмета на с. Трън Станислав Николов. Свиделите по случая са променили първоначалните си показания, като някои от тях твърдят, че са били принудени да го направят.

След инцидента детето е с изваден далак и отстранена част от черния дроб.

"Местим случая в Перник заради променени показания на свидетели и съмнение за оказан натиск", каза говорителката на Главна прокуратура Арнаудова. Тя не изключи да бъдат открити данни за закани за убийство, както и от друг характер, идващи от кмета на Трън Станислав Николов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com