СДВР издирва феновете, предизвикали расисткия скандал

1491
СДВР издирва феновете, предизвикали расисткия скандал
Снимка: Getty Images/Guliver

СДВР от снощи (15 октомври) провежда спецоперация по издирване на феновете, показали расистки жестове по време на мача България-Англия в София.

До момента петима от тях вече са открити и са отведени в 1-во РПУ в София за сваляне на обяснения. Полицейските действия продължават на територията на София.

Футболни хора масово не казват кой покровителства расистите от мача България - Англия

Проблемът е към властите, към МВР и към управлението. Това смята бившият спортен журналист Едуард Папазян, който напомни, че отправилит...

По информация на БНР стана ясно, че има хора и от провинцията, от съседни на София градове, които ще бъдат издирени и закарани в полицейските управления.

БГНЕС припомня, че дисциплинарната комисия на УЕФА официално повдигна обвинение срещу България за четири нарушения на правилника по време на двубоя с Англия в София. Срещата на Националния стадион "Васил Левски", която англичаните спечелиха с 6:0, на два пъти бе прекъсната от главния рефер Иван Бебек заради расистки инциденти по трибуните, насочени срещу играчите на гостите.

От УЕФА обявиха, че са повдигнали обвинение срещу Българския футболен съюз за расистко поведение, хвърляне на обекти, нарушение на реда по време на изпълнението на националните химни и оказване на повторения по таблото на стадиона. Тъй като това не е първото обвинение срещу България за расизъм и заради големия международен отзвук, се очаква наказанието от УЕФА да бъде доста сурово. От УЕФА са повдигнали и две обвинения срещу Английската футболна асоциация - за нарушение на реда по време на изпълнението на химни и неосигуряването на достатъчно стюарди в сектора за гости.

От УЕФА уточняват, че все още не е определена датата, на която ще разглеждат случая.

По разпореждане на Борисов, Захариева проведе телефонен разговор с Ема Хопкинс

По разпореждане на премиера Бойко Борисов вицепремиерът Екатерина Захариева проведе телефонен разговор с посланика на Обединеното кралс...

Селекционерът на България Красимир Балъков официално поднесе извиненията си на футболистите на английския национален отбор след расистките прояви по трибуните.

На следващия ден след мача, премиерът Бойко Борисов поиска оставката на президента на БФС Борислав Михайлов, а два часа, след като Михайлов обяви, че подава оставка, ГДБОП влезе в базата в “Бояна”. За разпит бе задържан шефът на съдийската комисия на Българския футболен съюз Йордан Сталев, както и още четирима души.

Официално бе обявено, че акцията на антимафиотите е срещу група, която е правила далавери с нарядите на съдии. От Шумен коментарът на премиера бе, че операцията на ГДБОП в Българския футболен съюз е планирана отдавна. Премиерът беше категоричен, че акцията е подготвена преди няколко дни и няма общо нито с расисткия скандал по време на мача Англия – България, нито с решението на президента на БФС Борислав Михайлов да оваканти поста си.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КРИМИ:

Мъж загина при пожар в известна местност над Пловдив

10-годишно момче почина в двора на училище в Казанлък

След жестоко убийство край Мизия: 18 години затвор за извършителя

В обществена сграда: Ограбиха и биха мъж във Велинград

Търсила си работа: 52-годишна беше наета като куриер на ало-измамник

Шофьор уби пешеходец в Самоков и избяга

Заплаха с нож и закана за убийство на жена: Нидерландец е задържан в София

Отоци и синини: Мъж преби приятелката си в Костинброд

Стрелял по кучета: Разследват мъж в Перник

Инцидент в Пирин: Англичанка е с опасност за живота

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com