Шефката на СРП Зартова и адвокат на Нотариуса били любовници: Гръцки бизнесмен с шокиращи разкрития

11178
Шефката на СРП Зартова и адвокат на Нотариуса били любовници: Гръцки бизнесмен с шокиращи разкрития
Снимка: БГНЕС

Гръцкият бизнесмен Йоаким Каламарис направи шокиращи разкрития около Мартин Божанов – Нотариуса и свързаните с него лица в правосъдната система. Всичко започва около имотна сделка, която се превръща в спор за имот. ОЩЕ: Преследване, тормоз и рекет: Проговори жертва на Мартин Нотариуса

Как започва всичко?

Каламарис е бил посредник в сделка за имоти. Едната от заинтересованите страни е гръцки бизнесмен, който купува имот за 25 млн. евро, а другата би трябвало да има парите, за да се включи в покупката.

"Когато договорът беше сключен, аз се оттеглих. В един момент недобронамерен виден бизнесмен, занимаващ се с горива, се опита да саботира проекта. Започна да преговаря със съинвеститорите на имота и успя да обърне нещата. Мислеха си, че вместо гръцките бизнесмени да се откажат, може да се сключи предварителен договор и те да бъдат изнудени", разказа той.

По думите му хората, замесени в криминалната сделка, са с арабски произход, живеят от 25 години в България и са с български паспорти.

„Вместо да има търговски дела, явно е по-евтино да се подават сигнали до прокуратурата. Тези араби се включват в групировката на Мартин Божанов. Според мен те са близки до бизнесмена, занимаващ се с горива, тъй като Божанов и Петьо Еврото, са в един лагер. Така, който иска да създаде проблем на здрав бизнес, може да се обърне към техните адвокати, като Велимир Атанасов. Той започна да подава сигнали срещу гръцката страна по сделката и срещу мен”, обясни още Каламарис.

Бизнесменът разбрал, че става дума за рекет, когато „били повдигнати обвинения и се разбрало, че взетите мерки са по-тежки от тези срещу хора, извършили убийство”. „Имахме две мерки – парична гаранция от 100 000 лева, друга за 50 000 лева, както и забрана да напускаме страната. Това беше дело на дясната ръка на лицето Невена Зартова – Борислав Георгиев, който е заместник районен прокурор”, подчерта той.

Любовна афера 

По думите му районният прокурор на София Невена Зартова, която вчера подаде оставка, е била в интимна връзка с адвоката на Нотариуса Велимир Атанасов.

„Питам? Беше ли на 25 януари 2022 г. Зартова във хотел „Вила Чинка“ с Велимир Атанасов? Спали ли са е една стая? Купи ли се легло за детето й от този хотел? Може да ме съди за клевета или да се провери тази информация“, заяви Каламарис в ефира на Нова телевизия. И добави, че цялата съдебна гилдия знаят за аферата между Зартова и Атанасов. 

ОЩЕ: Шефката на СРП: Кръгът на влияние на Осемте джуджета е не по-малък от кръга на Нотариуса

„Зартова на мен ми отказа среща. Но с престъпника се е видяла няколко пъти“, възмути се гръцкият бизнесмен.

"Може да се провери колко въведени жалби има от адвоката и колко са успешни. Става дума за 110% успеваемост на подадените жалби от него", каза бизнесменът.

В интервю за bTV Зартова заяви, че не познавала Мартин Божанов. Били се видяли на служебно парти, което не било организирано от тях и на него  имало много външни хора.

Попитан кой дърпа конците и кой е мозъка на тази схема, Каламарис отговори: „Върхът не е Зартова. Мозъкът на тази групировка е Велимир Атанасов“.

ОЩЕ: Трус в съдебната система: В СРП валят оставки

Заплашваният бизнесмен намеси и името зам.-районния прокурор Борислв Георгиев, който също подаде оставка вчера. Каламарис призова и. ф. Главен прокурор Борислав Сарафов да отстрани Георгиев. „Защото нов публичен дом със стари компаньони не се прави“, каза той.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КРИМИ:

Заради простреляното дете: Повдигат обвинение на собственика на пистолета

Тежката катастрофа в Пловдив: Починалият шофьор имал 16 нарушения за три години

Прокуратурата повдигна обвинение срещу кмета на Дупница Първан Дангов

Съдът остави в ареста майката, обвинена заедно с дъщеря си за убийството на Пейо Пеев

Заради неуредени финансови отношения: Простреляха мъж с арбалет

Без обвинение: Собственикът на оръжието, с което бе простреляно дете, е пуснат от ареста

Кола пропадна в 40-метрова пропаст край Златоград

Прокуратурата съгласна Васил Божков да излезе на свобода, но срещу 500 000 лв.

Полицията хвана наркодилър в „Студентски град“

Младежи нападнаха Центъра за спешна помощ в Перник

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com