Склоняване към самоубийство е работната версия на прокуратурата за починалото дете от Кардам

3769
Склоняване към самоубийство е работната версия на прокуратурата за починалото дете от Кардам
Снимка: Actualno.com/Румен Скрински

Склоняване към самоубийство е работната версия на районната прокуратура в Генерал Тошево за починалия 9-годишен Стефан от село Кардам. 

„Досъдебното производство е образувано по чл. 127, ал.1 от НК. Това е престъпление за склоняване към самоубийство. Това е версията, по която се работи. Насочени сме, естествено, от лекарите към отравяне, тъй като три деца от това семейство са били със симптоматиката, която е имало и починалото дете за съжаление. Химически експертизи са назначени, съдебно-медицинска експертиза, взети са вътрешно-органни части, които са изпратени във ВМА в София”, уточни ръководителят на районната прокуратура Йорданка Чанева пред BTV.

Два пъти викали бърза помощ за децата от Кардам

Продължава разследването на причините за смъртта на 9-годишния Стефан от Кардам, който беше приет по спешност заедно с двете му сестрич...

„Допълнително са извършени огледи в посока на това да се търсят опаковки, изхвърлени в контейнери, тъй като посоката ни е натравяне на тези деца. Разпоредих на Агенцията по храните да провери и основното училище, където трите пострадали учат. Няма други отсъстващи деца или такива с пободни симптоми. Запечатани са търговските обекти в село Кардам”, поясни Йорданка Чанева пред Нова тв.

Резултатите от от пробите ще бъдат готови до края на седмицата.

Докато не излязат експертизите е трудно да се каже причината за отравянето. Според бабата Стоянка Йорданова, децата нямат достъп нито до лекарства, нито пък до други препарати.

„Вкъщи нямахме никакви лекарства. Нямаха нищо. Нямаме отрови, откъде отрови? Те даже ме попитаха за нафталин, за спирт. Той е голям, той не може да вземе такива работи, той никога не е взимал такива работи, без да ни пита”, каза бабата на починалото момче Стоянка Йорданова.

В болница са и другите 3 деца от семейството с починалото дете в Кардам

По разпореждане на Окръжна прокуратура – Добрич в болницата в областния град за наблюдение са настанени и другите три деца от сем...

Според близки и роднини, екипът на Спешна помощ, който първи е отишъл на адреса, е подценил случая. Още от разказът им можете да прочетете в тази статия.

В момента двете момичета Жени на 7 г. и Ивелина на 11 г. са в стабилно състояние в УМБАЛ "Света Марина" във Варна. БНР съобщава, че по-малката Жени вече е изведена от реанимацията исъстоянието й се подобрява. Докато по-голямата й сестра е пострадала по-тежко и въпреки че вече е стабилна, остава в реанимация.

По разпореждане на Окръжна прокуратура – Добрич в болницата в областния град за наблюдение са настанени и другите 3 деца от семейството в добруджанското село Кардам. Тяхното състояние е стабилно, те са изведени от дома до приключване на разследването. „На практика децата са здрави”, каза Йовчо Йовев, началник на педиатрично отделение в МБАЛ – Добрич пред Нова тв. Пред БНР той обобщава, че изследванията, които са направени до този момент на децата, не показват здравословни проблеми. Направени са им пълни кръвни изследвания, кардиограма, без да са отчетени отклонения от нормите. Въпреки това децата ще останат под наблюдение 48 часа, след което думата ще имат социалните служби, които ще решат къде да бъдат настанени трите деца.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КРИМИ:

Петя Банкова и Стефан Димитров остават за постоянно в ареста

Повдигнаха още едно обвинение на Петя Банкова

Разбиха тото пункт в Благоевград

Мъж се е барикадирал в жилището си в кв. "Гео Милев" в София

23-годишен преби свой съсед във Велинград

Без да каже и дума: Живко Коцев влезе на разпит в КПКОНПИ

Пиян полицай направи катастрофа

Автобус и камион се удариха в София

Побой заради жена в Самоков завърши със счупени крак и ръка

Викат на разпит Живко Коцев и в КПКОНПИ

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com