Съдят земеделец получил 156 000 лв. субсидия с фалшиви документи

11278
Съдят земеделец получил 156 000 лв. субсидия с фалшиви документи
Снимка: pixabay.com

Окръжна прокуратура-Благоевград внесе за разглеждане в съда обвинителен акт срещу С.Р., привлечен към наказателна отговорност, който се е занимавал с производство и продажба на селскостопанска структура. Това съобщават от прокуратурата.

От м. декември 2018 г. обвиняемият С.Р. бил едноличен собственик на капитала на „А.Б.Р.“ ЕООД. Дейността на представляваната и управляваната от него фирма била свързана с производство и продажба на селскостопанска продукция. Дружеството било регистрирано като земеделски производител в Интегрираната система за администриране и контрол на Държавен фонд „Земеделие“.

Коментар №2 на седмицата: Става ли Влади "Пълен съпорт" Горанов Влади "Бушон" Горанов?

Публикуваме най-четените и харесвани коментари тази седмица. Този коментар събра над 20000 ваши прочитания в Actualno.com."Влади Г...

По данни на прокуратурата, в периода от 02.01.2019 г. до 17.04.2019 г. са били подписани договори за наем на земеделска земя, по които „А.Б.Р.“ ЕООД е наемател на земеделски земи в областите Ямбол и Стара Загора.

На 16.05.2019 г. обвиняемият С.Р. лично подал в Областна служба „Земеделие“ заявление за подпомагане 2019 г. – форма за ЕТ/юридически лица, с фирма „А.Б.Р.“ ЕООД. В него вписал, че кандидатства по няколко схеми и мерки, финансирани от фондове на Европейския съюз и от националния бюджет. Попълнил и подписал всички изискуеми документи. Месец по-късно по негово искане заявлението било редактирано, като към първоначално заявените са добавени още схеми и мерки. В приложената таблица за използваните парцели бил премахнат този в района на с. Гранитово, община Елхово. Вместо него били добавени 30 други с обща площ 208,91 ха в общините Севлиево, Перник, Летница, Луковит, Радомир. В действителност той нямал сключени валидни договори, даващи му право да ползва тези имоти.

С действията си обвиняемият С.Р. целял управляваното от него дружество „А.Б.Р.“ ЕООД да получи субсидия в размер на 156 007,51 лева, съобщава прокуратурата.

В хода на образуваното досъдебно производство са били събрани доказателства за това, че обвиняемият е представил неверни сведения при кандидатстването за получаване на финансова помощ. Към момента на подаване на редактираното заявление за подпомагане и документите към него, управляваното от С.Р. дружество не ползвало посочените парцели по предназначение и на правно основание, нито ги стопанисвало и поддържало в добро екологично и земеделско състояние.

Прокуратурата влезе в БДЖ след сигнал на бившия служебен министър

Екип от прокурори и следователи влезе в Централното управление на БДЖ в София. Проверяват се злоупотреби на ръководни длъжностни лица,...

Предстои делото срещу обвиняемия С.Р. да продължи в съда.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КРИМИ:

Пиян шофьор предизвика катастрофа с пострадали в Казанлък

Хванаха жена, купувала скъпи телефони с чужди карти (СНИМКА)

Окрал казино, но вместо пари взел тръби: Арестуваха мъж в Камено

Инвалидни пенсии за над 100 000 лева: Две жени лъгали държавата с години

Добавил си 8 години стаж: Мъж опита да излъже НОИ в Кърджали

Жена е в болница след домашно насилие в Благоевградско

Мними гадателки основаха първата ясновидска къща у нас

По инициатива на ДАНС: Международна операция ще пресича контрабандни канали

Разбивал наред: Хванаха мъж, повредил 7 автомобила във Враца

Внук отмъкна 25 000 британски лири от дядо си в Хасково

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com