Сърбия решава скоро дали Цветан Василев ще бъде върнат у нас

15291
Сърбия решава скоро дали Цветан Василев ще бъде върнат у нас
Снимка: БГНЕС

Отпускът на съдията, който ще решава съдбата на Цветан Василев е свършила. Така че малко след Нова година се очаква сръбските власти да се произнесат за това - дали намиращият се в момента в Сърбия българин ще бъде предаден в София.

Банкерът ще бъде защитаван в Белград изцяло от сръбските си адвокати. Те щели да настояват дори и той да бъде върнат, да има гаранция, че в България няма да бъде затворен в килия. У нас вече имаше такива заседания, на които родният съд категорично отказа по-лека мярка, припомня агенция ПИК.

Витиеватият Цацаров: Имало е политици и занимаващи се с медии, вземали пари от Цветан Василев

Имам неприятното усещане, че процентът на подкрепящите твърдението на Никола Филчев, че кражбата е държавна политика, ще се качва. Това...

Прокурорите са категорични в исканията си, че нямало как да се научи истината без Василев да бъде предаден на родното правосъдие. При положение, че сръбският съд реши да предаде банкера на страната ни, то тогава защитата му изцяло ще се поеме от адвокат Константин Симеонов.

Банкерът е получил право да прочете всичките мотиви, с които родната прокуратура настоява сръбските власти да го предадат на България. Информацията съобщи адвокатът Константин Симеонов. До този момент няма данни милионерът да е получил сръбско гражданство.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com