X
 
 

Версия: Полицай, станал прокурор, е пратил в трета глуха разследването по случая "Гебрев"

5084 6
photo of Версия: Полицай, станал прокурор, е пратил в трета глуха разследването по случая "Гебрев"
Снимка: БГНЕС
Изключително скандална версия защо разследването на отравянето на оръжейния предприемач Емилиян Гебрев всъщност е било в "трета глуха" преди да се намесят британските служби лансира българският сайт за разследваща журналистика "Биволъ".

Според материала на сайта, бившият разследващ полицай от СДВР Мирела Бончева Василева е "забатачила" разследването. Де факто отравянето на Гебрев е станало не в ресторант "Панорама" на хотел "Маринела", където Василева е съсредоточила разследването, а в ресторант "Созополис" ("Кумбаре") на ул. "Съборна", твърди "Биволъ" и разказва, че Гебрев е дал много точно показания след като се отзовава във ВМА в тежко състояние.

Агентът, заподозрян за отравянето на Гебрев, е бил в хотел до фирмата му, Русия го крие

Следите на агента, който през 2018 г. е засечен и при отравянето с препарата “Новичок” в Англия на бившия офицер от руското...

Предприемачът е резервирал предварително маса в "Созополис" и е вечерял там на 27 април, 2015 година със свои клиенти и приятели поляци, а на маса до тях са вечеряли руснаци. След вечерята, през нощта, дясното му око почва да се възпалява и сълзи, като не помагат никакви капки. На другия ден го заболява и глава, като главоболието не отслабва, въпреки взети лекарства. Вече на 28 април вечерта Гебрев е на голямо празненство в "Панорама" и там се влошава толкова, че трябва да бъде хоспитализиран.

Според "Биволъ", след вземане на показанията на Гебрев, Василева не проверява "Созополис" и проверка има чак 8-9 месеца по-късно, след настояване на Гебрев, но тогава видеозаписите от камерите на ресторанта вече са унищожени, тъй като е минало време. Собственик на "Созополис" е известният хотелиер Стефан Шарлопов, който почина внезапно преди малко повече от година.

Версия за отравянето на Гебрев

Как е възможно да е станало отравянето на Гебрев? "Биволъ" поднася версия, която не е коментирана, камо ли представяна от официален правоохранителен орган. Според нея Гебрев е бил следен и телефонът му е бил подслушван от руски агенти, които са били наясно къде точно ще е той на 27 април, след като е направил предварителна резервация. Когато Гебрев е станал да отиде до тоалетната, един от руснаците го е изпреварил и е напръскал с отрова бравата на вратата, както и копчето за пускане на вода. След като Гебрев излиза от тоалетната, друг агент влиза и почиства напръсканите повърхности.

Маскиран се опитвал да влезе в дома на Гебрев, след като подава жалба за отравянето

Маскиран мъж се е опитвал да влезе в дома на бизнесмена Емилиян Гебрев. Това се е случило месец, след като той подава жалба да бъде под...

Кариерата на Василева

Мирела Василева вече е младши прокурор в Стара Загора, като встъпва в длъжност през юли, 2018 година. При това тя става младши прокурор заедно със съпруга си Лъчезар Светлинов Иванов, като двамата в пакет биват одобрени за постовете. Преди това Иванов също е разследващ полицай, също в СДВР, а началник им е бил сегашният правосъден министър Младен Маринов.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
 • Анонимен 5 Анонимен преди 6 месеца Профил на трол?
  ГОВНОЯД 3, ти не си пророк, рублоплатен майцепродавец! Кой къде имал работа няма да кажеш нито ти, нито собствениците ти от КГБ, на които лижеш гъза, а те те наричат ГОВНОЯД! Много точно казано, нали!
 • Анонимен 4 Анонимен преди 6 месеца Профил на трол?
  Как Червената армия грабеше България - https ://m.fakti.bg/mnenia/238514-?utm_source=mobilebg&utm_medium=link&utm_campaign=firstpage
 • МИ - 6 3 МИ - 6 преди 6 месеца Профил на трол?
  Мисля,че и тук прозира миризливата ръка на "партньорете" от МИ 6? Те нямат работа в Българя! Ако не са успели да отровят Гебрев през април 2015г. вероятността да го сторят през 2019г.или 2020г., за да затвърдят "руската"връзка е голяма. Но дано не съм пророк!
 • Анонимен 3.1 Анонимен преди 6 месеца Профил на трол?
  От миризма на руски партенки си се побъркал! А дали си пророк - трябва да знаеш, че след Мохамед, всички пророци са магарета!
  : 4 !
 • Анонимен 2 Анонимен преди 6 месеца Профил на трол?
  ВЪН ВСИЧКО РУСКО И ВСИЧКИ РУШНЯЦИ МАМА ИМ ДЕБА ПРЕСТЪПНА ФАШИСКА ДЕБА ЕМПЕРЕЛИСКА
 • Анонимен 1 Анонимен преди 6 месеца Профил на трол?
  Този Гюбре в още ли е жив ? Не го ли е стигнало руското ресто .