Второ отлагане на делото "КТБ" - нямало го Цветан Василев

3508
Второ отлагане на делото "КТБ" - нямало го Цветан Василев

Липсата на двама от обвинените по мегаделото "КТБ" провали отново старта на същинския процес, предаде репортер на Actualno.com.

Става въпрос за банкера Цветан Василев, бивш собственик на КТБ с мажоритарен дял чрез дружеството си "Бромак" и Георги Христов, който е болен.

С гласовете на ГЕРБ "законът Пеевски" мина на първо четене

Народното събрание прие на първо четене законопроекта на Делян Пеевски, Йордан Цонев и Хамид Хамид от ДПС за промени в Закона за банков...

Отлагането беше поискано от прокуратурата, а адвокатите на всички подсъдими се съгласиха. С отлагането стана ясно, че ще се чакат и официални документи от Сърбия дали Цветан Василев надлежно е получил призовката си.

Съдът попита адвокатите дали биха съдействали за връчването на призовката на Василев, но те отказаха. "Ако знаете телефон, мейл, факс, моля ви", обърна се съдия Верджиния Петрова към защитниците. Но те ѝ отговориха с отрицателно поклащане на глава.

Прокуратурата поиска и да бъде насрочено заседание за утре (24 януари) за нов опит за начало на процеса, но съдът отхвърли молбата им.

Следващото заседание ще е на 14 февруари, когато празнуваме Трифон Зарезан и Деня на влюбените. Делото е под номер 2209/2017, а първото заседание по него трябваше да е на 13 декември, 2017 година, но тогава стана ясно, че има нередовна призовка за Василев, а друг от обвиняемите - Рангел Стойчев, беше без адвокат. Юристът починал месец по-рано и Стойчев още не беше намерил нов защитник.

България през 2017 година: КТБ

Четвърта година вече се изтърколи, откакто аферата "КТБ" е централна тема за българското общество. А това, което се случи през тази год...

Припомняме, че освен банкерът Цветан Василев, обвиняеми още са Александър Панталеев, Илиан Зафиров, Георги Христов, Георги Зяпков, Елка Стойкова, Елена Инджева, Рангел Стойчев, Светлана Георгиева, Снежанка Велева-Стефанова, Маргарита Голева, Красимир Хаджидинев, Маргарита Петрова, Мария Димова, Борислава Тренева-Кючукова, Цветан Гунев, Румен Симеонов, Славияна Данаилова-Велева. Зафиров е бивш директор на КТБ, Маргарита Петрова е главният касиер на фалиралата банка, Мария Димова е главният счетоводител на финансовата институция, а Борислава Тренева-Кючукова е помощник-счетоводител. Цветан Гунев и Румен Симеонов пък са бивши подуправители на БНБ, като Симеонов конкретно ръководеше дирекция "Банков надзор", а Славияна Данаилова-Велева беше ръководител на екип в Дирекция "Надзорно наблюдение на кредитните институции" в Управление "Банков надзор" на БНБ.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КРИМИ:

Мъжът ѝ я замерил с порцеланова чиния: Жена е с порезни рани

Засякоха шофьори, карали с 90 км/ч над ограничението в Сливенско

Започна дело за крупна измама с пенсионни вноски в Пловдив

"Дано смъртта ми е лека": 4 години от убийството на Милен Цветков

Опразниха кошарата на човека: Откраднаха овце и агнета във Врачанско

Задържаха руски гражданин в Бургас – ето защо

Пуснаха от ареста обвинения за поругаването на гроба на патриарха

Подхвърлила на полицаите две по 20лв.: Задържаха украинка в Слънчев бряг

Обвинените в контрабанда посещавали Рашков в МВР, Коцев скрил за часовника си

Петя Банкова и Стефан Димитров остават за постоянно в ареста

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com