Въоръжени задигнаха 39 хил. лв. за 3 минути пред 36 камери (подробности)

25268
Въоръжени задигнаха 39 хил. лв. за 3 минути пред 36 камери (подробности)
Снимка: БГНЕС

Въоръжени мъже откраднаха 39 хиляди лева от автосервиз пред 36 камери, които са записали обира. Инцидентът е станал късно снощи. 

Обирът е продължил едва 3 минути. От видеозаписите от охранителните камери ясно личи, че маскираните мъже са познавали добре разположението на сградата.

Въоръжен грабеж на сервиз в жк "Павлово"

Въоръжен грабеж е извършен снощи около 22.30 ч. на сервиз в жк "Павлово", съобщиха от МВР. Петима или шестима са нахлули с маски в сер...

Минути след 22 часа снощи петима маскирани мъже влизат в автосервиза, намиращ се в столичния квартал "Павлово". Нападателите първо заплашват охранителя с пистолет, после го удрят няколко пъти и влизат безпроблемно в помещението. Вземат металната каса, която е вътре и в която има голяма сума пари. Собственикът на автосервиза Стоян Мулетаров уточни, че са откраднати приблизително 39 хиляди лева. Един човек от охраната е с хематоми по главата. Последната седмица се случва за втори път.

Охранителят е повален, бит и ритан в главата, в корема, скачано му е по гърба, така видно от видеозаписите от доста едър човек, може би около 2 метра. Това заяви пред БНТ Стоян Мулетаров.

Когато мъжете се качват на втория етаж, алармата все още не е задействана. Чупят стъклената врата на офиса, където обикновено се извършват плащанията и със мощни удари откъртват и изнасят металната каса, която тежи над 100 килограма. Алармата се включва едва тогава. Крадците обаче успяват да офейкат – задигат касата с около 39 хиляди лева вътре само за 2 минути.

Шест човека, които те си идват с чукове, знаят всичко, чупят стъклото първо на самата каса. След което влизат, знаят къде се намира самият сейф. И в рамките, както казах вече, на 2 минути и успяват да го пренесат долу до автомобила, каза още Мулетаров.

Въоръжен грабеж в "Павлово", задигнали 30 000 лева

По разследването на въоръжен грабеж от тази вечер работи столичната полиция. Новината беше съобщена официално от пресцентъра на МВР. Ин...

Със сигурност в автомобила, който е отвън е имало още един човек. Автомобилът изглежда запален, изглежда с включени светлини през цялото време, добави той.

Нямам кой знае какви надежди - така Мулетаров отговори на въпрос дали се надява да бъдат открити извършителите на обира.

След като прибират парите, петимата мъже безпроблемно си тръгват. Въпреки, че е бит, охранителят на сервиза успява да натисне паник бутона. Минути след обира на място пристигат екипи на СДВР. Те свалят записите от камерите в сервиза, които са 36 на брой и са записали с перфектно качество всичко случило се вътре. Това е вторият сериозен въоръжен грабеж в Павлово. Преди дни неизвестни, облечени като полицаи обраха 30 хиляди лева от двама мъже, тръгнали да си купуват нова кола.

Полицията издирва нападателите.

Задържаха въоръжения мъж от банката в Русия

Въоръженият мъж, който нахлу в клон на банка „Западный" в Белгород, е освободил и тримата си заложници, съобщи gazeta.ru. Напада...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com