X
 
 

Запалена цигара остава водещата версия за пожара в "Пирогов"

796 1
Запалена цигара остава водещата версия за пожара в "Пирогов"
Снимка: БГНЕС
Ден след пожара в болница "Пирогов", категорично е изяснено, че пламъците не са предизвикани от взрив на кислородна бутилка. Това съобщи шефът на Главната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" главен комисар Николай Николов.

По неофициална информация огънят е тръгнал от цигара, запалена от пациент. Според пожарната щетите не са причинени от взривена кислородна бутилка, каквато беше първоначалната версия.

Запалима смес е най-вероятната причина за взрива в “Пирогов“

Инцидентът в болница “Пирогов“ най-вероятно е в резултат на взрив на запалима смес.Това каза пред БНР директорът на пожарна...

"Гръмнала е някаква смес, запалима смес. Дали в резултат на не пълното горене, ако е имало такова, някой дюшек запален, след което допълнително обогатен с кислород и се е получило това, експертите категорично ще го кажат", каза комисар Николов, цитиран от БНТ.

От "Пирогов" потвърдиха, че едната жертва е бил пушач, но отказаха да направят връзка с инцидента. Признават, че пациенти понякога нарушават правилата и пушат в болничните стаи.

"Имаме много сериозен проблем с това, защото сами разбирате, че ние не можем нито да ги санкционираме, нито можем по някакъв начин да сме много настоятелни в своите искания", каза и проф. Николай Габровски, изпълнителен директор на УМБАЛСМ "Н. И. Пирогов".

Изяснени са всички щети от пожара. Няма засегната апаратура. "Нарушена е целостта на една стена и тя е, буквално казано, почти съборена, почти унищожена е една стая, съседните са с доста щети", добави проф. Габровски.

Проверка: Кислородната система на "Пирогов" била изрядна

"Проверката показа, че взривът в "Пирогов" не е настъпил заради неизправност на кислородната система". Това обясни пред Нова телевизия ...

Проверка на експерти показала, че няма щети върху носещи конструкции. Това означава, че няма опасност за най-старата сграда на "Пирогов". От болницата заявиха, че нито един от евакуираните пациенти няма оплаквания или проблеми, свързани с пожара.

При трагичния инцидент във Второ вътрешно отделение в УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов” починаха двамата пациенти, а десетки болни бяха евакуирани посред нощ.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
  • пациентка 1 пациентка преди 1 седмица Профил на трол?
    Пушещи из целия "Пирогов" са ... главно пироговските лекари. Това го е виждал всеки, който е имал нещастието и глупостта да потърси помощ там. Толкова нагли пациенти, които да си позволят да палят цигара в болницата, рядко се срещат ...
5-те ЗОДИИ с най-труден характер
5-те ЗОДИИ с най-труден характер

Има зодии, с които много трудно можеш да се разбереш, заради това как се отнасят към другите, какъв характер имат и пр. Това е кратка класация на зодиите,...