Затворниците избягали с непроверен от охраната автомобил със синя лампа

16422
Затворниците избягали с непроверен от охраната автомобил със синя лампа
Снимка: БГНЕС

Двамата престъпници, които избягаха от Софийския градски затвор, са сторили това с помощта на автомобил „Опел Астра”, който е бил със синя лампа. При влизането в затвора на автомобила не му е била извършена проверка, стана ясно на пресконференция на правосъдното министерство днес, предаде „Фокус”.

Колата е влязла в двора на сградата около 17 часа. „Не е извършена проверка нито на лична карта, нито на документите на служителите, нито на техния брой и е паркирал на място, където не е имало камери. В 17:35 часа същия автомобил напуска затвора. Служител на пропускателния пункт е успял да запише номера на автомобила и след извършените проверки по време на хода на разследването е установено, че „Опел Астра” с такъв номер няма”, каза  зам.-министърът на правосъдието Илия Ангелов. Той допълни, че затворниците са избягали от страната на ул. „Столетов”.

Пловдивските надзиратели: Не сме виновни за бягствата

Надзиратели в Пловдив излязоха със специално обръщение към медиите, в което заявяват, че не са виновни за бягствата от затворите, които...

Двама постови служители от ГД „Изтърпяване на наказанията” ще бъдат уволнени заради случилото се. Срещу други 11 са образувани дисциплинарни производства, а с порицание ще бъде наказан директорът на Софийския градски затвор и неговор заместник.

На въпрос – какви мерки са предприети в затвора, относно пропускателния режим, след бягството, зам.-министър Илия Ангелов отговори: „Органите на реда ще проверяват документите на всяка една кола, влизаща в рамките на затвора”.

Избягалите са Николай Николов - Шатката (излежава 20-годишна присъда) и гватемалецът Хосе Мартинез (подсъдим за грабеж, отнемане на превозно средство и притежаване на оръжие). Те успяха да се измъкнат от затвора на 1 май, оттогава от тях няма и следа. В издирването се включи и Интерпол, но се смята, че престъпниците още се намират в България. Малко след тяхното бягство затворник избяга и от затвора в Бургас.



Двамата избягали затворници най-вероятно още са в България

Опасните престъпници, които преди три дни избягаха от Централния софийски затвор, все още са в България. Поне това е основната версия, ...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com