Знаково убийство на "посредник" пред съда: Историята помни известни имена

11207
Знаково убийство на "посредник" пред съда: Историята помни известни имена
Снимка: Pixabay

Ново знаково убийство в София - снощи беше застрелян Мартин Божанов, известен с прякора си Нотариуса. Той имаше репутация на посредник и името му се е появявало през годините в медиите като част от истории за подземния свят.

Самото престъпление е станало в затворен комплекс, в "Горна Баня".

Какво се знае за убийството на Мартин Божанов дотук?

"Този човек, аз доколкото знам, е бил в годините интересен покрай делото "Крашевски", нотариуса. В момента служебно ми е известно, че в Софийска градска прокуратура има подадени сигнали за заплаха от негова страна спрямо магистрати". Това каза градският прокурор на София Илияна Кирилова и поясни: По делото се работи, разпитват се свидетели, установяват се и други неща. "Това, което мога да кажа, е, че ще видя на какъв етап е делото, но знам, че се работи усилено, включително и за имотни измами. Имаме сигнали, подадени от магистрати, които не са прокурори, за отправени заплахи към тях", каза още Илияна Кирилова. И добави, че заради Божанов имало сигнали за отправени от него заплахи към магистрати, предаде БНТ. Заместник-градският прокурор на София Иво Илиев заяви, че ще бъде започнато досъдебно производство за убийство.

Още: Ивайла Бакалова: Колкото и да искате да отрежете крилата ми, толкова по-високо ще летя аз

Главният секретар на МВР комисар Живко Коцев съобщи, че се "установяват свидетели и очевидци". Той призова гражданите, които разполагат с някаква информация, да съдействат на разследващите, пише БГНЕС. "Всички сили са вдигнати на крак. Работим, за да установим извършителя на убийството. Малко преди 20 часа е получен сигналът. Веднага, след като е приет сигнала, са реагирали колегите", каза още главният секретар на МВР.

По първоначални данни на разследващите става дума за изстрели с огнестрелно оръжие, попаднали в тялото и вероятно в главата на жертвата. Снощи трябваше да има голямо учение на МВР за реакция при извънредни ситуации, но то беше отменено.

Най-интересната история, в която Божанов беше замесен, е с ресторантьора Веселин Денков и бившата Мис България Ивайла Бакалова. И двамата твърдяха, че са мишени на Бойко Борисов - припомнете си: Разстреляха нотариус в София, полицията извършва масови проверки

Прилича на поръчково убийство, на това, което се случи през лятото с Алексей Петров, коментира пред Националната телевизия Тихомир Безлов от Центъра за изследване на демокрацията. Той добави, че в края на първото десетилетие на този век Божанов бил осъждан. Преди години Нотариуса се прочу с това, че стана първият клиент на комисията за конфискация на незаконно богатство "Кушлев". През далечната 2008 г. комисията "Кушлев" отне имущество за 430 000 лева от Божанов, след като той е осъден за измама с имоти.

Имаше коментари, че групата на Божанов е или конкурентна на тази на Петър Петров (Петьо Еврото), или работят в сътрудничество, но това изобщо не е доказано, добави Безлов и обърна внимание, че досега така и няма голяма пресконференция на МВР и прокуратурата, както по принцип се е случвало по такива случаи през годините.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КРИМИ:

Пиян шофьор предизвика катастрофа с пострадали в Казанлък

Хванаха жена, купувала скъпи телефони с чужди карти (СНИМКА)

Окрал казино, но вместо пари взел тръби: Арестуваха мъж в Камено

Инвалидни пенсии за над 100 000 лева: Две жени лъгали държавата с години

Добавил си 8 години стаж: Мъж опита да излъже НОИ в Кърджали

Жена е в болница след домашно насилие в Благоевградско

Мними гадателки основаха първата ясновидска къща у нас

По инициатива на ДАНС: Международна операция ще пресича контрабандни канали

Разбивал наред: Хванаха мъж, повредил 7 автомобила във Враца

Внук отмъкна 25 000 британски лири от дядо си в Хасково

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com