Откриха неизвестна картина на Рембранд

28433
Откриха неизвестна картина на Рембранд

В Холандия частен колекционер извади на бял свят картина, за която се предполага, че е нарисувана от Ребранд ван Рейн.

Картината представлява портрет на съпругата на художника Саския Ойленбург и се предполага, че тя е нарисувана или от Рембранд, или от неговия ученик Говерт Флинк. Платното е било закупено преди няколко години в Швеция. Саския Ойленбург е била муза за своя съпруг и тя е изобразена в значителен брой картини на своя съпруг.

Рембранд Харменсон ван Рейн е нидерландски художник и гравьор, смятан за един от най-великите в историята на европейското изкуство и за най-значимия в нидерландската история. Неговата творческа дейност съвпада с епохата на стопански и културен подем, известна като Нидерландски Златен век. Стилът на Рембранд, макар и в много отношения противоположен на доминиращия по това време в голяма част от Европа барок, също се характеризира с извънредно изобилие и новаторство.

Да разгадаем "Изкуството на убеждаването"

На 9 юли излиза "Изкуството на убеждаването" – практически ориентирана, четивна, изключително ценна и интересна книга на тема меж...

В младостта си Рембранд постига успех и известност като портретист, но по-късно в живота си се сблъсква с лични нещастия и финансови трудности. Все пак неговите гравюри и картини остават популярни през целия му живот, репутацията му като художник остава висока и той става учител на много значими нидерландски художници от следващото поколение. Най-големите творчески успехи на Рембранд са видими в портретите на негови съвременници, автопортретите и илюстрациите на библейски сцени. Поредицата негови автопортрети образуват уникална и интимна биография, в която художникът се анализира без суета и с крайна искреност.

В своите картини и гравюри Ребранд демонстрира познаване на класическата иконография, която той видоизменя в съответствие с изискванията на своя собствен опит.

Редактор: Калина Здравкова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com