10 домашни лека, които може да намерите в кухнята си

1097
10 домашни лека, които може да намерите в кухнята си
Снимка: Thinkstock/ Guliver

Много често срещани здравословни проблеми могат да бъдат решени с домашни средства, криещи се във всяка кухня. Има много естествени терапии, които са да чудесни алтернативи на лекарствата, при това са без рецепта. Ето 10 домашни лека, които можете да намерите в кухнята си и да приложите в ежедневието си:

1. Медът лекува възпалено гърло

Медът облекчава възпалено гърло поради присъщите му антибактериални, антимикробни и антивирусни свойства. Пчелният продукт, не само облекчава възпалено гърло, но и помага да се отървете от кашлица. Най-добре е да смесите една чаена лъжичка мед с топла вода или чай. Тази напитка ще помогне на тялото ви да се бори с инфекцията по-бързо.

2. Джинджифилът е страхотно лекарство

Лечебните свойства на джинджифила се използват от хиляди години. Това се дължи на способността му да лекува различни проблеми. Джинджифилът помага на всеки с болки в стомаха, възпаления и болки в ставите. Той укрепва имунната система, докато се бори с инфекциите.

3. Черният шоколад помага при много здравословни проблеми

За болката в ставите - това домашно масло!

Не са малко хората, страдащи от болки в гърба, коленете, глезените и краката, най-вече при възрастните. Това може да се дължи не само н...

Черният шоколад е един от най-здравословните домашни лекове. Той е от полза за тялото по много начини. Съвсем малка доза от него може да облекчи неприятната кашлица. Наред с това е чудесен начин за подсилване на кръвообращението. Тези, които страдат от ниско кръвно налягане, трябва да ядат 20-30 грама черен шоколад и всеки ден.

4. Маска с куркума срещу бръчки

Куркумата е друга древна билка, която мнозина имат в кухните си. Много домашни средства използват куркума за лечение на различни здравословни проблеми. Маската намалява признаците на стареене, в резултат на високото съдържание на антиоксиданти. За целта смесете по една чаена лъжичка куркума, мед и мляко. Добавете малко лимонов сок, за да направите паста. Нанесете, върху цялото и оставете да подейства, около четиридесет минути. Скоро ще видите подобрение в кожата си.

 5. Черешова помощ

Ако имате проблеми със съня, потърсете силата на черешите. Тези плодчета съдържат мелатонин и антоцианини. Здравият сън следва тези химикали, присъстващи в черешите. Всичко, което е необходимо, за да възстановите здравия си сън е шепа череши, преди лягане.

С този натурален коктейл ще спрете да хъркате до дни

Хъркането е едно от най-неприятните неща както за нас самите, така и за човека, с който делим една стая, а дори и един дом. Хората, ко...

6. Яжте бадеми, за да намалите менструалните болки

Спазмите, които придружават менструацията, понякога могат да бъдат твърде болезнени за някои жени. Въпреки това страданието е излишно, когато имате бадеми! Добавете малко бадеми към хранителната си диета, за да потиснете болката от спазми.

 7. Бобът ще намали киселините

Ако страдате от чести киселини и лошо храносмилане, бобът може да ви донесе облекчение. Бобът е ефективен при лечение на храносмилателни проблеми и по този начин потиска киселините. Това се дължи на високото съдържание на фибри в бобови растения. Бобът е чудесен за вашето сърдечно-съдово здраве.

 8. Ягоди за избелване на зъби

Какво можем да излекуваме с МУШКАТО

За едни мушкатото е цвете, а за други – лечител. Истината е, че то е цвете – лечител. Освен, че успява да украси всяка една...

Паста, приготвена от ягоди, сода за хляб и вода, е отличен избелител за зъби поради леката си киселинност. Използвана като обикновена паста за зъби, тази паста премахва плаката, която причинява обезцветяване на зъбите. Най-добре е да миете по три минути, два пъти на ден. Скоро ще забележите естествено избелване. Резултатите са невероятни.

 9. Овесените ядки лекуват кожата ви

Сърбежът по кожата, обривите и сухотата се лекуват с овесена каша. Напълнете чорап със сухи овесени ядки и завържете. Поставете чорапа от овесени ядки в топла вана. Вземете тази вана поне 20 минути. Ще забележите незабавно подобрение в състоянието на кожата си. Това се дължи на дълбокото овлажняващо действие, което имат овесените ядки.

 10. Захарта ще помогне да се отървете от хълцането

Една или две чаени лъжички захар ще успокоят спазмите и ще осигурят ефективно облекчение от хълцане.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 26 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 26 април /валутен калкулатор/

Подреждането на детска стая не е лесно: не допускайте грешки

Как да се държим с мъж, който ни е наранил?

Плодове, които не трябва да ядете, ако искате да отслабнете

По какво може да се познае старият козунак

Какво задължително се яде на Лазаровден?

Как да проверим яйцата дали са пресни

Борба с времето: Как се променят зъбите с възрастта?

В коя държава официалният език е каталонски

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com