10 ястия, които е по-добре да не поръчвате в ресторант

30406
10 ястия, които е по-добре да не поръчвате в ресторант
Снимка: БГНЕС

Ходим по ресторанти, за да общуваме и да опитаме необичайни лакомства. Но някои ястия са опасни за стомаха и портфейла.

1. Спагети Карбонара

Макароните са националното ястие на Италия. И само в тази страна се приготвя правилно. След като прочетете съдържанието, ще бъдете много изненадани, защото в истинска карбонара трябва да има телешки бузи, сирене пекорино и яйца. Пържен бекон и сметана е просто пародия на известното ястие.

2. Добре изпечена пържола

Ако сте дошли в ресторант, за да се насладите на печено парче месо, имаме лоша новина за вас. Американският готвач Антъни Бурдейн казва, че добре приготвената пържола е опит да се „прикрие“ жилавото телешко филе.

Не яжте тези зеленчуци сурови - съдържат вредни токсични вещества

3. Късчета

Нека разкрием една ужасна тайна: недоядената храна не винаги отива в кошчето. Често от нея се правят разфасовки – доброто не изчезва. Рисковата група включва сирене, месо, колбаси, зеленчуци и хляб. Трима готвачи признаха пред Food Network Magazine, че храната често се мести от маса на маса.

4. Суши със сьомга

Прясната риба е благоприятна среда за развитието на патогенна флора и фауна. Готвачите съветват да избягвате ястия със сладководни риби. За щастие, процесът на замразяване убива повечето бактерии и паразити, така че винаги проверявайте в ресторанта дали рибата е прясна или замразена.

5. "Неосновни" ястия

Ако искате да опитате истински бургер, е глупаво да го поръчате в суши бар, кнедли или италиански ресторант. Със сигурност, вкусът ще ви разочарова. Институция, която е специализирана в един вид ястие, обръща специално внимание на това. Всичко, което не е според „профила“, ще бъде с ниско качество.

Къде и как в България се добива морска сол?

6. Салата Айсберг

Заведенията за обществено хранене са наясно, че бактериите и микробите обичат да се размножават във вдлъбнатините на листата на марулята. Такава салата почти никога не се измива, в противен случай бързо губи добрия си вид.

7. Стриди

Морските дарове лесно се отравят, така че никога не поръчвайте стриди в неспециализиран ресторант. Черупките изискват специални условия за съхранение, които не винаги се спазват.Освен това, няма гаранция, че ресторантът получава продукти от доверени доставчици и знае как да ги приготви правилно.

8. Екзотични ястия

Всички екзотики и деликатеси под формата на омар, пипала от октопод, пържола от редки риби трябва да се опитат на мястото, където се добиват и веднага да се приготвят. В противен случай ще получите размразен продукт пет пъти по-скъп, отколкото в близкия супермаркет.

9. Домашно приготвена храна

Какъв е смисълът да поръчвате котлети със сос или зелеви рулца, когато можете да ги приготвите у дома? Изберете нещо, което все още не сте опитвали, или ястия с интересна презентация. В крайна сметка ходим по ресторанти за атмосферата, а не само за хапване.

10. Пица с кайма

Каймата може да се прави от месо, което не е първа свежест и е невъзможно да се определи качеството „на око“. Вкусът е закован с подправки, люти сосове и сол. Оказва се, че плащате за безквасно тесто със съмнителен пълнеж.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Яденето на твърде много захар причинява ли диабет?

Как да варим картофите, така че винаги да стават меки

7 съвета, които можете да следвате, за да запазите яйцата си свежи дълго време

Как да варим яйцата, за да се белят най-лесно

10 предмета у дома, които пречат на рутера

Studio Grim: Най-иновативното студио за грим в България

Учителят Дънов за лъжата: Изменя химическия състав на кръвта

Как тютюнопушенето се отразява на психиката ви?

Зодиите, които са най-големите манипулатори: За една от тях никога не бихте предположили

10 грешки в стила, които подчертават корема ви - никога не ги допускайте

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com