10 неща, които убиват любовта

2605
10 неща, които убиват любовта
Снимка: iStock

Денят на влюбените е само един, но ако наистина обичате човека до вас, то всеки ден е празник. Има някои неща, които обаче убиват любовта бавно и мъчително. Ето и кои са 10-те неща, които могат да повлияят негативно на отношенията ви.

Любовта не умира – на абстрактно равнище, а и като дефиниция, любовта е вечна. В реалния живот обаче това може да бъде причина за напрежение и трудно се издържа на него.

Изискващо поведение и контрол – самият контрол е вид доминация. Ако човекът до вас или пък вие искате да доминирате, то тогава вече говорим за власт. Любовта от друга страна е свободна, следователно тя не може да бъде заедно с властта – това са две изключващи неща.

Ровене в миналото – всяка връзка започва върху руините от предходната. Това наистина е неизбежно, но трябва да се върви напред. Вземете си поуките и просто не се връщайте назад.

Липса на уважение – то е важна част от отношенията ви – семейни, работни или друг вид. Когато човек уважава себе си, той ще показва уважение и към другите. Дори да не сте научени в детството си, това е личностен процес, който можете сами да развиете.

Прошката е лек – тя е универсална, като ни помага да се освободим от емоционалния товар и негативните емоции. Зависи най-много от нашата ценностна система.

Пренебрежение към нуждите на другия – всеки има своите хобита и интереси. Това е напълно нормално, но те никога не трябва да изместват фокуса ви от другия. На вас не би ви било приятно, ако половинката ви игнорира заради своето хоби. Поради тази причина не го правете и вие.

Очаквания и представи за любовта – нереалистичните представи за принца или принцесата „на бял кон“ могат сериозно да навредят на отношенията ви. Затова нека те да бъдат по-близки до реалността и до вас самите.

Неувереност и страхове – страховете са много и обсебващи. Следователно те могат да доведат до разтрогване на отношенията. Ако имате някакви опасения, то говорете с партньора си. Само така ще се освободите от недоразуменията.

Опити да промениш другия – любовта го прави по свой начин. Не е нужно вие да ѝ помагате. Приемете човекът такъв, какъвто е и ще видите колко по-добър е станал, само защото го обичате истински.  Когато се опитвате насила да промените човека до вас, то това само ще доведе до конфликти и проблеми във връзката. Не си струва да развалите красивите си отношения, само защото партньорът ви не е като този на съседката или нещо подобно.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 18 май /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 18 май /валутен калкулатор/

Трябва ли жената първа да пише съобщение на мъжа?

Как да различаваме любовта от привързаността: съвет на психолог

Как да скриете възрастта си с дрехи: 9 универсални съвета

4 знака, че Вселената иска да стоите далеч от някого, когото обичате

Тествайте себе си: 5 признака на здравословно самочувствие

За какво да говорим: 7 печеливши теми, които са идеални за разговор с всеки

До какви трайни увреждания води връзката с психопат?

Добавете тези 5 храни към менюто си и няма да се познаете в огледалото

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com