10 предимства на хората, които живеят сами

12550
10 предимства на хората, които живеят сами
Снимка: iStock/Guliver

Представите за една връзка много се промениха: момичетата вече не чакат принца на бял кон, а мъжете не бързат да се обвържат. Все повече и повече хора съзнателно решават да останат сами и са щастливи със статута си на „необвързани“.

Според психолозите има много предимства в живота да живеете сами, ето някои от тях:

1. По-рядко изпитват негативни емоции.

Необвързаните хора са си самодостатъчни: разчитат на себе си и знаят как сами да се справят с проблемите. Това качество допринася към нивото им на усещане за щастие: според психолозите хора със силно чувство за идентичност и самостоятелност много по-рядко изпитват негативни емоции.

2. Навсякъде откриват нови възможности.

Необвързаните хора не са установени на едно място, което ги прави по-широкоскроени. Имат възможности да обикалят света и да участват в нови начинания. Хора, които живеят сами, показват по-високи нива на креативност, имат време да се концентрират в своето лично израстване. Не виждат ограничения за собственото си развитие и са винаги готови за нови предизвикателство.

3. Усъвършенстват се в изкуството на самоуважението.

Как да бъдем здрави и щастливи: Съветите на един кардиолог

Какви чувства вълнуват пациента на болничното легло – от това лекарите обикновено не се интересуват особено. Те взимат решенията ...

Да си сам не означава самотен. Да прекарвате време в собствената компания ви помага да разберете кои сте наистина и да започнете да се харесвате. Това ви кара да се чувствате по-комфортно в собствената си кожа. Имате достатъчно вътрешни ресурси да работите върху себе си и усъвършенствате вътрешното си „аз“.

4. Успешни са в кариерата.

Необвързаните хора имат повече време и енергия да се фокусират върху успешна кариера. Склонни са да участват в различни социални организации, професионални общности, клубове и благотворителни инициативи.

5. За тях материалните неща не са от голямо значение.

Ако за повечето женени хора високата заплата е много важна, когато търсят работа /особено, ако имат деца/, то необвързаните не обръщат толкова голямо внимание на материалната страна на нещата. Те се мотивират от интересна и вълнуваща работа. Склонни да са жертват сигурна работа със стабилно заплащане и да преследват кариера, която е несигурна, но ще им донесе повече удовлетворение.

Лесен трик, с които бързо да изгоним негативните мисли

Понякога всеки един от нас го обземат тревожни мисли. Те са като червейче, което човърка в мозъка ни и не ни оставя намира... Това, кое...

6. По-здрави са.

Оказва се, че необвързаните хора са доста по-здрави в сравнение с другите: по-често отделят време за себе си и релакс и редовно ходят на консултации.

7. Имат широк кръг от приятели.

Причината не е в повечето свободно време, което прекарват с приятели. Необвързаните хора полагат повече усилия да създадат приятелства, дори и с колегите на работното място. По-внимателни са и изграждат дългосрочни връзки с хора, с които се срещат. Освен това, поддържат по-тесни взаимоотношения с роднините си в сравнение със семейните.

8. Знаят какво искат.

3-те зодии, които ще имат много успехи през седмицата (17-23 май)

Дева Ако сте родени под знака на Дева, през тази седмица ще сте ентусиазирани, енергични и изпълнени с желание да свършите много работ...

Необвързаните хора не се страхуват да бъдат себе си и не се впускат във връзки на всяка цена. Знаят какво заслужават и не са готови да се задоволят с по-малко. Избягват незадоволителни връзки, които ще им донесат негативни емоции и стрес в живота. Имат високи изисквания и са склонни да чакат подходящия за тях човек.

9. Вярват в себе си.

Знаят, че могат да разчитат на приятели и роднини, но предпочитат да се справят сами. Знаят на какво са способни и как да построят живота си без да чакат чуждото одобрение

10. По-големи оптимисти са.

Необвързаните хора са по-склонни да виждат, че „чашата е наполовина пълна“  в живота. То просто са осъзнали с годините, че щастието зависи основно от тях самите, а не от останалите, затова се учат да живеят в хармония със себе си.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Тези зодии са любимци на всички

Защо се появяват синини по ръцете без причина?

Кошмарни: Тези зодии постоянно променят настроението си

Жените от тези зодии винаги пазят тайни във връзките си

Как да се отървете от буца в гърлото с помощта на народни средства?

Небесна сладост: Kакъв плод е мушмулата, с какво е полезна и как да ядем?

Носят слънце в себе си: 4-те най-позитивни зодии

В килера има молци: 5 прости съвета как да се отървете от вредителя

Естествено изгаряне на мазнини: 17 храни, които ще ви помогнат да отслабнете до лятото

Закусвайте на дневна светлина и още 6 златни правила за отслабване

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com