10 признака, че сте обладани от гордост

4775
10 признака, че сте обладани от гордост
Снимка: iStock/Guliver

Гордостта е черта, която може да отчужди хората около вас. Как можете сами да разберете дали страдате от гордост? Ето 10 ярки знака, които ще подскажат, че сте под властта на това непривлекателно чувство.

Всеизвестно е, че гордостта е грях. Човек, който е завладян от това малко привлекателно качество, може да бъде непоносим в общуването с другите. Те пробват да го избегнат, когато е възможно. Гордостта, като правило, е придружена от категоричност, нетърпимост към нечие друго мнение, нетактичност и дори арогантност. Ако сте видели такова нещо, може би има смисъл да преразгледате възгледите си за живота и отношенията с другите хора.

Симптоми на гордост

1. Необходимостта във всяка ситуация да надделеетe над другите.

2. Желанието да даваш съвети, когато никой не те пита. По този начин подчертаваш собственото си превъзходство над другите.

3. Неудържимо желание да принуждавате другите да правят всичко, което вие сте пожелали, тъй като според вас само вие добре знаете как да правите всичко.

Класация на зодиите с най-труден характер

4. Прекомерна отговорност. Съпругът ви върви ли добре в кариерата си? И това е само благодарение на вас. Вие правите всичко сами (защото на другите не може да се вярва - те ще го развалят), поемате всички грижи на плещите си и само ваша е заслугата този свят да съществува.

5. Желанието за осъждане. Всички имат поведение, което не ви харесва, правят грешни неща, допускат безкрайни грешки. И няма да пропуснете възможността да им подчертаете техните грешки, а вие не правите така.

6. Желанието за залепване на етикети. Поставяш "диагнози" на другите наляво и надясно: "Този е глупак, а онзи е пияница, а ти като цяло си луд!"

7. Пренебрегване на чужди съвети. Вие категорично не вземате предвид съветите на другите. — Не ми казвай как да живея!

Характерът на човек зависи от месеца на раждане

8. Снизхождение или действия в името на нечие възхищение. Можете да се притечете на помощ единствено в името на благодарността и още веднъж да подчертаете своята незаменимост. Ако не получите това, което очаквате, се ядосвате и се нацупвате дълго време.

9. Не знаете как да благодарите. Или благодарите машинално. Защото сте убедени, че всички са ви длъжни. И приемате доброто, помощта на другите по отношение на себе си, за даденост.

10. "След мен и потоп." Никога не мислите за чувствата и преживяванията на другите, правите единствено това, което искате, без да мислите за последствията и как вашите действия ще се отразят на другите хора.

Е, как? Разпознахте ли се? Ако разберете, че сте победени от гордостта, трябва да предприемете действия и да преразгледате поведението си. Всъщност не е толкова трудно да се коригират определени качества и поведение. Бъдете по-съпричастни, уважавайте другите и не мислете, че сте центърът на Вселената. В противен случай рискувате да останете в психическа изолация

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 20 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 20 април /валутен калкулатор/

Партньорът ви ще е доволен: За да подобрите сексуалния си живот, трябва да подобрите храненето си

Как да не се ядосваме, ако ни обидят?

Най-красивите места в Испания

Колега или колежка – кое е правилното?

Кога започват да излизат кърлежите

Митовете за кърлежите: Могат ли да скачат или да летят?

Яденето на твърде много захар причинява ли диабет?

Как да варим картофите, така че винаги да стават меки

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com