10 признака, че сте отгледани от токсични родители

12277
10 признака, че сте отгледани от токсични родители
Снимка: LIdl.bg

Едно от нещата, които не можем да избираме са родителите ни. И в някои случаи именно това е трагедията на живота ни. В тази статия ще разгледаме 10 признака, че сте отгледани от токсични родители. 

А ако вие сте родител и правите тези неща, молим да спрете: 

1. Те ​​никога не са спазвали границите.

Важно е родителите да мислят за границите, които са поставили за децата си. Но децата също имат неща, в които не искат да влизаш. Не можете да очаквате децата да се чувстват като уважавани личности, ако не почитате и личното им пространство и техните граници. 

2. Те не предоставиха потвърждение и сигурност.

Много родители, особено стереотипните типове мачо бащи, мислят, че наказанието е цар. Нужна е тежка любов, за да се оформят и извайват млади момчета в силни, способни млади мъже. Но твърдата любов не е начинът, по който да се уверите, че децата ви могат да се грижат за себе си. Да ги научиш да се грижат за себе си е начинът, по който ги учиш да се грижат за себе си.

3. Те бяха прекалено критични.

Всички имаме мечти и цели, които не постигаме. Едно е сигурно: не бива да проектирате провалите си върху децата си. Не можете да принудите децата си да бъдат нещо, което бихте искали да бъдете. Когато направите това, смазвате самочувствието им.

4. Те станаха най-добрите приятели на децата.

Родителите искат да бъдат най-добрите приятели на децата си. Но не това искат децата. Вие не искате неволно да отглеждате ужасен възрастен и един от начините, който избягвате, е като задавате правила и всъщност ги следвате.

Но трябва да можете да не манипулирате, а да коригирате мисленето на децата си чрез тези насоки. Не искате да смазвате лошите навици, но да развивате и стимулирате добрите навици.

5. Те не ви дадоха пространство.

С напредване на възрастта децата ви се нуждаят от повече пространство от вас. Това е важна част от израстването. В един момент трябва да спрете да им казвате какво да правят и да спрете да правите важни неща за тях. Не можете да им правите домашните. Не можете да напишете тяхното есе за вход в колеж.

Родителите, които дълбоко обичат децата си, трудно изпускат онази част от живота си, където мама и татко са от решаващо значение за всяко малко нещо. Но да се налагаш дълго след като е необходимо такова родителство е погрешно.

6. Те са живели, за да ти служат.

Вече трябва да имате силното усещане, че правилната форма на родителство е някъде по средата на двете крайности. Вие не искате да хвърляте децата си на вълците, но също така не искате да им служите.

Когато децата ви са достатъчно големи, за да се научат да готвят, научете ги да готвят. Когато децата ви са достатъчно големи за пране, накарайте ги да перат. Когато децата ви са достатъчно големи, за да шофират, за бога, научете ги да шофират.

7. Те са ви заплашвали или сплашвали.

Разочароващо е да се занимаваш с малките неща с децата си.

Те често се страхуват и не са сигурни в нещата, които са прости и второ естество за вас. Те не винаги успяват да се самоконтролират, което може да бъде безкрайно трудно за родител, който се опитва да роди родителя по правилния начин. Под този вид власт напълно сте унищожили доверието на детето си във вас. Те няма да се чувстват така, сякаш могат да се обърнат към вас за помощ, тъй като е изложена заплаха и това е един от основните признаци, че сте отгледани от лош родител.

8. Те бяха родители като хеликоптери.

Токсичните хора: 10 знака, по които да ги познаете

Нищо не разваля един хубав ден по-бързо от появата на човек, който внася отрицателна енергия. Ето 10 знака, които ще ви помогнат да иде...

Когато имате бебе, трябва да направите всичко за него. Трябва да направите всичко по силите си, за да се грижите за него и да се уверите, че то оцелява. Но трябва да оставите част от това да мине с течение на времето.

Трябва да почетете грешките им и да оцените успехите им и да ги оставите да израснат в независими хора. Ако не го направите, отгледали сте възрастен, който няма необходимите умения, за да успее сам.

9. Те никога не са те слушали.

Ще ви разкрия една тайна: децата не са глупави.

Те могат да четат сарказъм и да разберат кога сте снизходителни и не ги слушате, защото смятате, че те са просто някакво тъпо дете.

Токсичните хора, от които трябва да се отървете тази година, според зодията ви

Токсичните хора нямат място в живота ни. Ето кои са те за отделните знаци: Овен Всеки, който се опитва да потуши огъня ви, пренебрегв...

Родители: трябва да слушате децата си. Трудно е да се намери стойност в дрънкането, което понякога изпращат в света чрез лицата им, но това няма значение.

Когато слушате децата си и имам предвид наистина да слушате, това им казва, че те са уникални личности, които имат какво да предложат на този свят, в който живеем.

10. Те бяха мързеливи.

Лесно е да паркирате дете пред телевизора за 6 часа и след това просто да седнете и да бъдете мързеливи, но това да бъдеш родител изисква работа. Това е най-трудната работа, която може да имате.

Но всъщност трябва да научите децата си на неща. Трябва да прекарвате време с тях, да готвите с тях и да насаждате всички тези здравословни навици.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Кафявите яйца ще изчезнат от магазините. Защо?

Стихотворение за 20 април 2024

Любовен съвет за всяка зодия за 20 април 2024

Таро съвет за всяка зодия за 20 април 2024

Митове и истини: Прави ли ни кафето зависими?

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 20 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 20 април /валутен калкулатор/

Партньорът ви ще е доволен: За да подобрите сексуалния си живот, трябва да подобрите храненето си

Как да не се ядосваме, ако ни обидят?

Най-красивите места в Испания

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Кафявите яйца ще изчезнат от магазините. Защо?
Кафявите яйца ще изчезнат от магазините. Защо?

След няколко години потребителите в Германия може би вече няма да могат да избират между кафяви и бели яйца. "Днес вече виждаме все по-малко кафяви...