10 прости правила за здравословен начин на живот

14455
10 прости правила за здравословен начин на живот
Снимка: iStock/Guliver

Мислите, че водите здравословен начин на живот?

Освен че понякога се отклоняваме от пътя, повечето от нас си мислят, че вървим в правилна посока, като просто се чувстваме добре, притежаваме правилни хранителни навици и понякога спортуваме.

Според скорошно проучване доста малък процент от населението действително отговаря на критериите за здравословен начин на живот. Изследването, публикувано в „Archives of Internal Medicine”, показа, че само 3% от хората в Америка имат перфектна оценка за това, което според авторите са четирите основни критерия за здравословен живот.

За да не се заблуждавате повече,  че водите здравословен начин на живот, последвайте следните правила:

· Не забравяйте ежедневната грижа за вашите зъби и венци, за да избегнете кариеси и възпаления, които могат да възникнат в устната кухина.

· Правете си по-чести почивки. Добре отпочиналите хора не само се справят по-добре със стреса, но може и да имат по-добър контрол върху апетита си.

· Хапвайте домашно приготвена храна в компанията на близки хора. Родителите са най-добрият пример за подражание и това може да ви насърчи към здравословно хранене. Свързването със семейството и/или приятелите е мощен аспект на здравословния живот.

· Усмихвайте се и се смейте на глас МИНИМУМ няколко пъти на ден. Смехът ще ви съдейства да се справите със ситуации, които в противен случай биха ви докарали до лудост.

· Медитирайте, молете се или по друг начин намирайте хармонията във вас най-малко 10-20 минути всеки ден. Това ще ви помогне да се справите с натовареното ежедневие и дори може да понижи кръвното ви налягане.

Храните, които могат да са най-опасни за здравето

Най-вероятно не сте подозирали, но трябва да бъдете внимателни, когато ядете следните храни, тъй като могат да ви навредят. Риба тон&n...

· Използвайте крачкомер и го оставете да ви мотивира да ходите, да ходите, да ходите. Без значение защо го правите, вие ще повишите физическата си активност, ще намалите стреса, ще изгорите калории и повишаване на самочувствието.

· Стойте  изправени. Ще изглеждате с 5 кг по-леки, ако стоите високи и стегнете коремните мускули. Всеки път, когато ходите, си мислете за стойката на тялото ви, за да извлечете максимума от движението.

· Опитайте да практикувате йога. Позите помагат за увеличаване на силата и гъвкавостта и подобряване на баланса.

· Следете нивата на протеин в организма си. Това хранително вещество е съществена част от вашия хранителен план и може да съставлява между 10% и 35% от общите калории. Протеинът трае дълго време в корема. Може да се комбинира с храни с високо съдържание на фибри.

И докато изпълнявате някое или всички от горепосочените правила, вземете със себе си своя позитивизъм. Правете всичко възможно да гледате на живота така, сякаш „чашата е наполовина пълна“. Трябва да вярвате в себе си, да обичате себе си и да благодарите за това, което имате.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Защо Гергьовден е "Ден на храбростта и Българската армия"?

Как правилно се пържат бланширани картофи, така че да са много хрупкави?

Какво може да се използва вместо фолио: 5 варианта за перфектни ястия

Древни скелети, открити във Франция, разкриват убийства в мафиотски стил

Златни правила: как да изберем добро вино в магазин?

Черният шоколад преди лягане не вреди на нощния сън

Ябълка през нощта: добре или зле?

„Лазаре, стани“ – какво се случва с Лазар след възкресяването му?

Как да излезем от Великия пост, без да навредим на здравето си: 10 правила

Какво се прави в църквата на Цветница?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com