10 съвета за повече спокойствие

40820
10 съвета за повече спокойствие
Снимка: Pixabay.com

Ако се стремите да намалите нивата на стрес, най-вероятно смятате, че това ще ви донесе повече вътрешен мир. Съществуват външни условия, както и вътрешни конфликти, които могат да окажат влияние върху това, как се чувствате. Но има прости и практични стъпки, които всеки може да предприеме, за да увеличи чувството си на спокойствие и да намали нивата на кортизол. Ето какво да опитате

1. Обърнете внимание

Мнозина от нас мислят за празнота, когато стане въпрос за мир, но не трябва да бъде така. Просто предаването на цялото ви внимание на това, което правите в този момент, може да ви помогне да постигнете чувство на спокойствие. Повечето от задачите, които изпълняваме или дейностите, в които участваме, не са стресиращи и сами по себе си – мултитаскингът обаче, е. И вместо да се съсредоточаваме върху едно нещо, което отвежда спокойствието от преживяването, ние се заемаме с няколко неща наведнъж, което в крайна сметка не води до нищо добро. Да бъдеш в момента е ключов фактор в съзнанието и вниманието е основен път към него.

2. Премахнете разсейването

Трудно е да се концентрираме върху една дейност, когато има постоянни разсейвания, които ни изтласкват. Също така е трудно да се чувствате спокойно, когато телефонът Ви постоянно вибрира със съобщения, имейли и социални медии. Един от най-простите начини да се справите с това е да премахнете разсейването. Изключете известията или дори поставете телефона си на безшумен или самолетен режим, когато не се налага да се свързвате в случай на авария. Преместете го по-далеч, за да намалите изкушението да погледнете. Има много начини да промените навика да гледате в телефона си, което на свой ред ще ви помогне да се чувствате по-спокойни.

3. Опитът вместо запис

Опитвайки се да заснемете всеки положителен момент от живота на камерата, може да се превърне в голямо разсейване и отрицателно да повлияе върху това да се чувствате спокойни в определени ситуации. Ако се наслаждавате на разходка по плажа, и изведнъж усетете необходимостта да снимате пейзажа и да го споделите в Instagram, може да започнете да се стремите към перфектния ъгъл / осветление / филтър / надпис и да изгубите спокойствието, което чувствахте до преди секунда. Затова, спрете да се опитвате да документирате всичко и просто се наслаждавайте на момента.

4. Оставете контрола

Има много неща, които можем да контролираме, като колко често следваме разсейването, но животът е пълен с много, много повече неща, които са извън нашия контрол. Как се държат другите хора, времето, точността (или по друг начин) на обществения транспорт - всички те са извън нашия контрол, но те често имат потенциала да нарушат нашето чувство за вътрешен мир. Колкото и трудно да изглежда си струва да се опитваме да ограничим всякакви импулси да се възползваме от контрола върху нещата, които просто не можем да контролираме. Опитайте се да си поемете въздух, за да успокоите събуждащия се гняв / чувство на неудовлетвореност, след което се опитайте да продължите напред или да промените темата.

5. Извинете се

Има моменти, когато нашите собствени действия, а не действията на другите, могат да ни накарат да се почувстваме зле. Може би сте се скарали на любим човек, защото сте се чувствали уморени или сте казали неща, които не мислите в изблик на ярост. Колко миролюбиво се чувстваме, има пряка връзка с това дали сме в мир със себе си. Премахнете негативността към себе си за минали действия, като просто кажете, че съжалявате за нещо, за което се чувствате зле. Разбира се, извинението не е напълно алтруистичен ход, тъй като вие ще получите нещо от него, но това не е непременно лошо нещо. И двамата ще се почувствате по-добре. Това със сигурност е печеливша карта.

6. Извършете добро дело

Дори ако не винаги е напълно алтруистично, да се прави нещо добро за някой или нещо друго е друг положителен навик, който да въведете в живота си. Чувството, че сте направили нещо добро за някой друг ще има огромен ефект и върху вътрешният ви мир и спокойствие.

7. Разчистете

Въпреки че нищо извън нас не би трябвало да има властта да ни накара да се почувстваме по-малко спокойни, истината е, че има много неща, които имат голямо влияние. Разхвърляните спални и неорганизираните бюра могат да пречат на живота ви повече от колкото предполагате. Заемете се с организиране и изхвърляне на излишното, а подредената, спокойна среда ще допринесе за спокойния ум.

8. Прегърни звука

Запознайте с котешкия дзен господар

Мислите си, че котката ви е мързелива? Е, вероятно наистина е...Но така или иначе не може да се мери с японския мъркащ домашен любимец ...

Шумът, който ни заобикаля, е още един от най-големите външни фактори, които могат да окажат влияние върху това дали се чувстваме спокойно. Често мислим за мълчание, когато стане въпрос за спокойствие, но животът не работи така. Не е нужно да живеете в шумоизолирана стая, за да намерите спокойствие в околността. Ако можете да очертаете звуците по различен начин, вие ще откриете, че те ви засягат по-малко. Да, трудно е да се чувстваш мирно, когато съседите ти правят парти. Но вместо да се изнервяте все повече за шума, мислете от положителната страна. Поне хората се забавляват. Ако не можете да се махнете от него, можете да замените смущаващите шумове със собствените си избрани звуци, като да слушате релаксираща музика на слушалките си.

9. Потопете се в положителни асоциации

Можете да насърчите позитивно отношение към много неща, които са извън вашия контрол, като звуци, като умишлено поставите себе си в ситуации, в които има много шумове, които можете по-лесно да се научите да се наслаждавате. Например, излизайки в природата и слушайки звука на вятъра в дърветата, вълните, които се разбиват на брега, или птиците пеят един на друг. Не самите шумове ни карат да се чувстваме непокорни; това са нашите отговори към тях.

10. Прекарайте времето сред природата

Говорейки за природата, излизането от всички технологии в живота ни е чудесен начин да се намери спокойствие. Излезте на бърза разходка в парка. Разходете се по брега на морето или някоя река. Ще се изумите колко много варианти имате и колко по-спокойни ще се почувствате след това.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Тази притча ще преобърне живота ви

Стихотворение за 26 април 2024

Любовен съвет за всяка зодия за 26 април 2024

Таро съвет за всяка зодия за 26 април 2024

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 26 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 26 април /валутен калкулатор/

Подреждането на детска стая не е лесно: не допускайте грешки

Как да се държим с мъж, който ни е наранил?

Плодове, които не трябва да ядете, ако искате да отслабнете

По какво може да се познае старият козунак

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com