10-те най-известни татуировки и тяхната символика

43056
10-те най-известни татуировки и тяхната символика
Снимка: iStock/Guliver

Всяка татуировка има определено значение за човека, който си я е направил. Някои хора обаче влагат свой собствен смисълк, без да знаят какво наистина значи татуировката, която са решили да си направят по тялото.

Ето и символиката на едни от най-често срещаните татуировки:

Къде е най-подходящо да се татуирате

Татуировките вече са толкова популярни, че вместо да питате дали имаш такава, въпросът е: колко имаш? В скорошно проучване на Kaosystem...

1. Ангелски криле -  много хора имат ангелски криле или ореол на различни части от тялото си. Много от тях ги правят, за да почетат близък човек, други за да покажат религиозността си, но истинското значение на ангелските криле е друго – те символизират желанието на човек да израсне духовно и да надживее материалното в живота.

2. Роза или друг вид цвете – освен, че са красиви, цветята имат и определено значение, което е символ на нещо, което искаме да кажем на себе си или на всеки, който види татуировката ни. Розата е символ на любовта и страстта, често пъти хората си татуират роза и името на любимия човек около нея.

3. Пеперуда – тя е символ на промяната, на силната метаморфоза, през която един човек минава в даден етап от живота си. Може да е нова връзка, живот в друга държава или някакво личностно израстване.

4. Лотус – лотусът е изключително красива татуировка, която много жени си правят. Символът и значението на лотуса е желанието на човек за по-чист живот. Ако някой е имал много грехове и иска да започне живота си на чисто – тази татуировка символира точно това.

5. Птица – татуировките с птици са много красиви и стилни, а напоследък и често срещани. Те могат да означават няколко неща – порив за ново начинание в живота, за нов полет и нова дестинация. Може да означава и енергия и нови сили за живот.

Изкуството на татуировките като форма на протест (видео и снимки)

Изкуството от доста време вече се приема за начин на изразяване на позиция или даване на гласност на проблем, който трябва да предизвик...

6. Звезди – звездите символизират мечтите и желанието нещо конкретно да ни се сбъдне. Те са много красиви за татуиране и имат много красиво значение. Когато сбъднем някоя мечта или силно ни се иска да сбъднем такава, тази татуировка е много подходяща.

7. Перо – красивите татуировки с пера са изключително модерни и честно срещани. Техният символ е желанието за свобода, за самостоятелност и един нов живот, който не е обвързан със стари грехове, с хора или случки от миналото.

8. Капан за сънища – освен че са много красиви, тези татуировки носят и голяма символика. Те символизират връзката между мечтите и сънищата. Те са много подходящи за хора, които не спират да преследват мечтите си и да гонят целите си с цената на всичко.

9. Ключ – ключът символизира дълбоко пазена тайна или това, че човекът, който има такава татуировка, е „заключен“ към всички останали. Тази татуировка е много подходяща за интроверти.

10. Имена – трябва да знаете, че татуирането на имена носи двойнствена символика. От една страна показвате любовта си към този човек, но от друга страна го обвързвате завинаги с вас. А понякога човекът, чието име сте си татуирали, се променя и пътищата ви се разделят, а вие не искате неговата енергия да е винаги с вас.

5 често срещани сънища и тяхното значение

Някои хора вярват много в символиката на сънищата и винаги се опитват да си спомнят какво са сънували през нощта, за да проверят значен...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 26 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 26 април /валутен калкулатор/

Подреждането на детска стая не е лесно: не допускайте грешки

Как да се държим с мъж, който ни е наранил?

Плодове, които не трябва да ядете, ако искате да отслабнете

По какво може да се познае старият козунак

Какво задължително се яде на Лазаровден?

Как да проверим яйцата дали са пресни

Борба с времето: Как се променят зъбите с възрастта?

В коя държава официалният език е каталонски

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com