10 урока, които научаваме прекалено късно

4035
10 урока, които научаваме прекалено късно
Снимка: iStock/Guliver

Животът е по-кратък, отколкото предполагаме. Но за съжаление научаваме някои уроци прекалено късно. Ако ги осъзнаем по-рано, вероятно ще имаме възможността да променим живота си към по-добро.

Ето кои са уроците, които научаваме прекалено късно.

1. Ние живеем тук и сега

Нашият живот не е периодът между раждането и смъртта ни. Запомнете, че настоящето е това, което е тук и сега - единственият живот, който някога ще имате. Затова се опитайте да изживеете всеки момент от него пълноценно, в доброта и мир, без страх и съжаление, с това, което имате в този момент. 

2. Животът е кратък

Това е вашият живот и вие трябва да се борите за него. Борете се за истината. Борете се за това, в което вярвате. Борете се за това, което е важно за вас. Борете се за тези, които обичате и никога не забравяйте да им кажете колко много означават те за вас.

Осъзнайте какъв късмет имате - все още имате шанс да направите или промените нещо. Затова спрете за момент и помислете. И ако трябва да направите нещо, започнете още днес - все пак не е ясно колко още „утре“ ще имате.

3. Днешните трудности ще се изплатят стократно утре

Когато става въпрос за упорита работа в името на нещо смислено, независимо дали това се отнася за получаване на диплома, стартиране на бизнес или някакво друго лично постижение, което изисква много време и усилия за реализацията му, трябва да си зададете само един въпрос: "Готов ли съм да прекарам няколко години от живота си по този начин?"

4. Отлагането те прави роб на вчера

Опитайте да направите нещо днес, така че в бъдещето да благодарите на себе си. 

5. Всяка грешка е урок

Доброто се случва на тези, които продължават да се надяват въпреки всички разочарования и на тези, които продължават да вярват и да обичат. Никога не съжалявайте за случилото се с вас.

6. Всеки човек е най-добрият приятел на самия себе си

Щастието идва, когато се харесвате и не се нуждаете от чуждото одобрение, за да сте щастливи. Преди да създадете здравословни взаимоотношения с другите, опитайте се да се сприятелите със себе си.

Преди да се научите да гледате уверено в очите на другите хора и да създавате отношения с тях, трябва да се научите да изглеждате достойни за любов и уважение в собствените си очи.

10 неща, с които да откриете целта в живота си

Всички искаме да открием целта в живота си. Нужно е обаче да си зададем някои важни въпроси. Ето кои са те:  1. Кое беше най-инт...

7. Действията говорят повече от думите

Вървейки по пътя на живота, със сигурност ще срещнете много хора, които изричат правилните думи  на правилното място, Но в крайна сметка трябва да ги съдите не по думите им, а по действията им.

8. Дори малка проява на доброта прави този свят по-добро място

Усмихвайте се на хората, които имат тежък ден. Бъдете мили с тях. Добротата е единствената инвестиция, която винаги се отплаща. И навсякъде, където има хора, има възможност да проявим доброта.

Научете се просто да давате безусловно, дори и само усмивка - не защото имате твърде много за раздаване, а защото светът е пълен с хора, които чувстват, че са загубили всичко.

Какво иска от живота всяка зодия?

Често си задаваме въпроса какво искаме от живота. Ние разгледахме нещата от астрологична гледна точка и ще ви представим какво точно ис...

9. Зад всяка красота се крие болката

Всеки се спъва и пада, всеки прави грешки и се проваля, но въпреки всичко се изправя и продължава напред - живее и животът го учи. Запомнете, че сте просто човек, който не е перфектен.

Да, понякога се случва нещо, което ви разбива сърцето, но това не е ли достатъчна цена за безценните моменти на радост и удоволствие? Затова продължете, дори когато ви боли, знаейки, че вътрешната сила, която ви е довела до това място, е в състояние да ви отведе по-нататък.

10. Времето и опитът лекуват болката

Разберете, че това, което е най-важно за вас сега и обхваща целия ви свят, в крайна сметка ще остане в миналото и в бъдеще ще изглежда далеч не толкова важно, колкото сега ви се струва.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

8 вредни комбинации от храни, които ядем ежедневно

Как се пише: известна или извесна?

Защо бабите закачат дафинов лист над леглото

Как да пречистите дома си от негативна енергия със сол

Знаете ли каква информация носи всяка цифра от ЕГН-то

Учени: Срещите с приятели ни предпазват от внезапна смърт

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 29 март /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 29 март /валутен калкулатор/

9 натурални енергийни напитки, които ще ви заредят с енергия

Каква е разликата между акрилни и темперни бои?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com