11 начина да намерите време за страничен доход

5556
11 начина да намерите време за страничен доход
Снимка: iStock

Почти всеки човек се опитва да измисли с какво да изкарва допълнително пари, за да покрие разходите си, а хората на възраст между 18 и 26 години са най-склонни да печелят пари от странични доходи. Независимо дали просто се опитвате да получите малко повече пари в банката, или се опитвате да превърнете страстта си в професия, вероятно сте се сблъсквали с големия проблем на всички, които се занимават със странична работа, а именно: 

КАК ДА НАМЕРИМ ВРЕМЕ, ЗА ДА СЕ СПРАВИМ С ВСИЧКО?

Може би вече знаете в какво сте добри и кое може да бъде допълнителната ви работа. Просто не знаете как. Всички имаме едни и същи 24 часа в денонощието. Как така някои хора сякаш имат повече време и успяват да свършат повече работа? Отговорът бихме могли да намерим в известния цитат на Бенджамин Франклин: „Ако не успееш да планираш времето си, планираш неуспеха си“. Не е важно колко време имате. Важно е как го използвате. Нашите телефони и лаптопи са чудесни инструменти за работа, но когато ги използваме за забавление, те се превръщат в капани за продуктивността.

Успешни съвети за това как да управляваме времето си по-добре

Още по-трудно е, когато вече работите и се опитвате да отделите време за своята втора самостоятелна кариера. За щастие има някои прости техники, които можете да използвате, за да спрете да се отклонявате от пътя си и да намерите своя фокус.

КОИ СА 11-ТЕ ТРИКА ДА НАМЕРИТЕ ПОВЕЧЕ ВРЕМЕ?

1. Преодолейте разсейването

Вече знаете, че социалните мрежи са пристрастяващи. Ако наистина ви е трудно да не проверявате акаунтите си на всеки няколко минути, опитайте се да планирате период от време, в който да оставите телефона си настрана. Това може да са 15-те минути сутрин, за да определите целите си за деня или времето, в което сте във фитнеса. Настройте телефона си на самолетен режим и свършете това, което е нужно да бъде свършено!

6 зодии, които умеят много умело да планират

2. Побеждавайте технологиите с... технологии

Съществуват редица приложения и предмети, които са създадени, за да помогнат на потребителите да останат фокусирани и действително да използват устройствата за работа, вместо за игри. Можете да изберете да блокирате достъпа си до определени приложения и конкретни уебсайтове за определен период от време или ако се налага да поставите устройството си в кутия, която не се отключва докато не изтече зададеното от вас време.

3. Спрете с отлагането

Ако ви се е случвало да гледате как часовете и дните минават, докато имате задача за вършене, отлагането може да бъде фатално. Една от доказаните техники за преодоляване на отлагането е да преосмислите подхода си към работата. Понякога списъка ни със задачи може да изглежда непосилен, което може да доведе до избягването му. Но дори ако отделяме само по 20-30 минути на задача, с времето той вече не изглежда толкова плашещ.

5-те грешки в планирането, които крадат от времето ви

4. Разделете големите проекти на малки задачи

Голяма част от отлагането е свързано с чувство за претовареност. Затова вместо да се справяте с един голям проект наведнъж, разделете го на по-малки части. Това е доста разпространен съвет, но има причина да го чувате постоянно. Това е, защото той работи. Вероятно няма да осъзнаете колко полезен е той, докато не го приложите в действие. Вместо да се опитвате да отделите 2-3 часа за целия проект от началото до края, определете първите няколко стъпки и завършете първата от тях за 20 минути. Запишете си докъде сте спрели и какво е следващото действие и ще сте готови да се потопите в него веднага щом започнете работа отново.

5. Насрочете си определено време

Понякога разбиването на задачата на по-малки стъпки върши работа, но понякога имате нужда от обратното, а именно голям период от време. Насрочете си една вечер в седмицата, в която ще работите само по задачи, свързани със страничната ви работа. Така ще знаете, че този ден е денят, в който да се концентрирате по собствения си проект. Дръжте се този ден така, сякаш сте на нормалната ви работа, дори когато не сте.

Ето в кои области доходите са най-ниски

6. Облечете се така, че да постигнете успех за себе си

Макар че може да ходите в офис за работата си от девет до пет, има вероятност страничната ви работа да се случва у дома или може би в кафенето в квартала ви. И вероятно се обличате по подходящ начин, защото кой иска да носи риза с копчета, когато може да се издокара по потник? Оказва се, че външният вид е от значение, дори и само вие да си се виждате. С по-официално облекло влияете на самовъзприемането ви за себе си. Според проучване хората се чувстват най-авторитетни, надеждни и компетентни, когато са облечени в официално бизнес облекло, но най-приятелски настроени, когато са облечени в свободно или бизнес облекло.

7. Запишете си

Ако установявате, че губите представа за срещи или срокове, изградете календара си с подзадачи, срокове и напомняния. Така лесно ще следите кога и какво имате да свършите.

Най-добрите идеи за допълнителни доходи за пенсионери

8. Не прекъсвайте веригата

Последователността е от ключово значение. Може да е лесно да се отклоните от пътя и да е трудно да се върнете отново на него. Затова не прекъсвайте веригата! Известен актьор разказва за интересен метод, който му е помогнал за постигане на успех. Историята разказва, че всяка година през януари той окачвал календар на стената си. За всеки ден, в който е работил върху нов материал, той е рисувал голям червен Х над датата. Да види голям червен Х било доста удовлетворяващо, затова продължил да го прави. И било толкова удовлетворяващо да вижда верига от Х, че не искал да прекъсва веригата. Затова изберете цел, изберете дните, в които ще работите по нея, и ги отбележете по визуално удовлетворяващ начин. След това продължете.

9. Кажете "не"

Всички го правим: съгласяваме се да отидем някъде или да направим нещо от чувство за вина или задължение. Поставете важни неща на първо място и кажете не, когато е нужно. Това не означава да се изолирате от приятелите или семейството си, но ако не искате да отидете на кино, защото предпочитате да работите, в това няма нищо срамно.

Идеи за допълнителни доходи

10. Спрете да изучавате своя бизнес и започнете да се занимавате с него

Един от най-коварните навици за отлагане и един от най-трудните за преодоляване е да се подготвяте за работа. Идва момент, в който трябва да спрете да проучвате и да започнете да действате. Да,  има много материали, които са полезни за начинаещите бързаци, но пренасищането с безплатна информация означава, че е лесно да прекарате повече време в изучаване на чуждия успех, отколкото в реална работа за постигане на своя. Затова излезте навън. Изпробвайте нещата, правете грешки, учете в движение.

11. Никога не плащайте, за да започнете странична работа

Има много гурута и треньори по "лидерство", които с удоволствие ще вземат парите ви, без да имат никаква или почти никаква полза. Потърсете ментор от реалния свят, който ще ви подкрепя и напътства, без да се обвързвате с нищо.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Внимавайте - тези зеленчуци имат много нитрати

Това са напитките, които бавно убиват тялото ни

За какво да използваме мокрите кърпички в ежедневието?

Как се пише: обръщение или обращение?

Една лъжица зехтин дневно намалява риска от деменция

Кафеавтоматът – специалистът в приготвянето на неустоимо кафе

7 знака, че тя е влюбена в теб

Какво поведение веднага издава ревнивия мъж?

Сиренето в големи количества е вредно за панкреаса

Най-мъдрата японска притча за спомените

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com