11 неща, които незабавно да изхвърлите от дома си

12279
11 неща, които незабавно да изхвърлите от дома си
Снимка: JessyJeab / Pixabay

Позитивната енергия в дома зависи не само от обитателите му, но и обзавеждането и вещите, които съхранявате. За да привличате позитивна енергия и съхраните доброто си здравословно състояние, трябва незабавно да изхвърлите от дома си тези 11 неща, блокиращи позитивната енергия и носещи нещастие или опасност за здравето ви.

1.       Счупено огледало

Счупените огледала от незапомнени времена се възприемат като източник на нещастие, зла прокоба, знак за предстояща несподелена любов или тъга. Не съхранявайте в дома си счупено огледало. Не се оглеждайте в парченцата му. Поверието гласи, че това отнема от късмета ви. Ако счупите огледало, съберете частите в кърпа и я изхвърлете.

2.       Старо огледало

Съществуват поверия, че огледалото съхранява частици от душата на онези, на които е принадлежало и които са го използвали. Ако е било собственост на лош човек, то е попило отрицателната му енергия. Това може да ви причини страдание, неволи и липса на късмет. Изхвърлете го незабавно.

3.       Износени вещи

Не съхранявайте стари и износени дрехи, обувки. Те вещаят бедност, нищета. Изхвърлете всичко старо и освободете място буквално и преносно в живота и душата си за по-светлото ново, което ви предстои.

4.       Сухи цветя миди

Това, което някога е било живо, а сега е мъртво, няма място в дома ви. То носи негативна енергия, изсмуква жизнеността и силите ви. Миди, раковини, сухи цветя, препарирани животни, пеперуди – изхвърлете ги, не се нуждаете от тях.

5.       Спрял часовник

Изхвърлете тези вещи от дома си - привличат нещастие и лош късмет

Професионалните езотерици твърдят, че дори неодушевените предмети имат своя собствена енергия и тя далеч не винаги е положителна. Тоес...

Спирането на часовник е лоша поличба. Някои дори го свързват с прокоба, със смърт в дома. Поверия разказват, че често часовникът спирал, когато починел стопанина на дома. Не съхранявайте старите и спрели часовници. Или ги поправете и използвайте, или ги изхвърлете, за да продължи времето към по-добро и по-светло бъдеще за вас.

6.       Картини и снимки, рисуващи тъга

Изображения с негативен оттенък – бедствие, буря, плач, тъга нямат място в дома ви. Те отнемат от енергията ви и ви правят тъжни. Изхвърлете ги и освободете пространство за позитивни емоции и позитивна енергия.

7.       Стари метли

Счита се, че старата дрипава метла вещае бедност и дрипавост. Ако все още имате подобна вещ на двора или в дома си, постарайте се тя да бъде нова. Старата изхвърлете незабавно, за да изметете всичко лошо.

3 неща у дома, които не носят никаква радост и източват енергията ни

Постоянно нямаме време да разчистим вкъщи. Ненужните вещи са навсякъде, а ние все отлагаме тяхното подреждане или преместване. Понякога...

8.       Стара дъска за рязане

Дъската, на която са се образували пукнатини, е опасна за здравето ви, тъй като те не могат да бъдат качествено почистени от остатъците от храна и се превръщат в развъдник на бактерии.

9.       Стари лекарства и козметика

Изключително опасно е да ги съхранявате и употребявате. Лекарствата се изхвърлят в определени съдове за отпадък. От старата козметика може да се освободите в общия контейнер.

10.   Кутии и съдове за еднократна употреба

4-те задължителни цветя за щастие вкъщи

Стайните растения имат своята неоспорима роля в живота на всяко едно домакинство. Те не само насищат въздуха с кислород, но и правят по...

Не се изкушавайте да използвате тарелки и пластмасови кутии за повторна употреба или да съхранявате храна в тях в хладилника. Те са предназначени само за едно ползване. След това е възможно да отделят в храната ви вредни и токсични вещества. Заменете ги със специални кутии за съхраняване на храна в дома.

11.   Стара възглавница

Ако използвате възглавницата си повече от 2 години, подменете я. Тя натрупва бактерии и прах с времето и може да застраши здравето ви или да повлияе негативно на състоянието на кожата на лицето ви.

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Тази домашна захранка за шаран ще подобри вашия риболов значително

8 вредни комбинации от храни, които ядем ежедневно

Как се пише: известна или извесна?

Защо бабите закачат дафинов лист над леглото

Как да пречистите дома си от негативна енергия със сол

Знаете ли каква информация носи всяка цифра от ЕГН-то

Учени: Срещите с приятели ни предпазват от внезапна смърт

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 29 март /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 29 март /валутен калкулатор/

9 натурални енергийни напитки, които ще ви заредят с енергия

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com