11 неща, които ще ни донесат щастие през 2021-ва година

22424
11 неща, които ще ни донесат щастие през 2021-ва година
Снимка: Pixabay

1. Събудете се по естествен начин

Може да помислите за това като за странно предложение - възможно ли е изобщо да се събудим без будилник? Е, така е. Практикувайте рутина на сън, събуждане в един и същи час всеки ден. Ето как трябва да работи вашият биоритъм, без аларми, които да ви измъкнат от съня. Събудете се естествено и започнете деня си с позитивно настроение.

2. Започнете всяка сутрин с усмивка

Знаем, че животът може да ни завладее и може да почувствате като изпитание първото нещо всяка сутрин да е да се усмихвате, но се опитайте да го направите. Кажете си, че ще бъде ден, изпълнен с щастие и доволство, и ще имате широка усмивка на лицето си. 

3. Упражнявайте се ежедневно

Правете каквото ви кара да се движите - това може да е танци, скачане на място или бягане с любимата ви музика, която свири през слушалките ви. Уверете се, че включвате 20 минути упражнения всеки ден за вашата доза щастливи хормони.

4. Пейте под душа

Нима всички не сме изпитвали чувство на щастие, когато излизаме от хубав душ, след като пеем? О, и когато сте готови, не забравяйте да усетите ухаещото си тяло. Е, смята се, че любимите ни аромати имат приятни обонятелни спомени, свързани с тях, които ни карат да се чувстваме щастливи. Това е достатъчно добра причина да се насладите на топъл душ и да премахнете стреса.

5. Медитирайте

Винаги бързаме и за съжаление нашата култура прославя това. Практикуването на медитация за около 15 до 20 минути всеки ден е здравословна практика. Всъщност изследванията показват, че нашият мозък освобождава химикал против тревожност, наречен GABA, когато практикуваме медитация или йога. Проучване в Journal of Alternative and Complementary Medicine установи, че има 27% увеличение на нивата на GABA след час медитация.

2021 ГОДИНА ЩЕ БЪДЕ НЕВЕРОЯТНА ЗА ТЕЗИ 6 ЗОДИИ

6. Яжте закуска

Повечето от нас бързат всяка сутрин, че забравят да закусят и в крайна сметка се чувстват гладни цял ден. Е, какво ще кажете да се насладите на подхранваща храна, пълна с любимите ви храни всяка сутрин? Това ще ви помогне да очаквате нещо с нетърпение и в същото време ще ви даде тласък на енергия.

7. Влезте в навика да четете

С намаляването на вниманието в наши дни повечето хора намират четенето за „много скучно“. Наистина не е така! Вземете книга от вашия любим жанр, вмъкнете се в юргана и отпийте от горещ шоколад, докато се потапяте в различен свят.

8. Съсредоточете се върху една задача

Функционираме в режим на автопилот и изпълняваме задачи механично, често жонглирайки с няколко неща едновременно. Е, ключовото е да се съсредоточите върху една задача наведнъж. Мултифункционалността всъщност влияе върху фокуса ви и причинява стрес.

10. Обадете се на приятелите си

Какво ще кажете за наваксване с няколко приятели в рамките на хубав, топъл разговор? Според проучване, публикувано от British Medical Journal през декември 2008 г. от Харвардския университет, щастливите приятели увеличават нашето щастие с 15,3%!

11. Прегръщайте

Това е най-доброто нещо, което се случва на хората! Когато прегърнете човек, тялото ви освобождава  химикал, окситоцин. Ето защо в крайна сметка се чувствате щастливи! Това е хормон, който е свързан със социалните връзки, насърчаване на доверието и лоялността. Освен това прегръдката също понижава кръвното налягане и помага да освободите безпокойството.

Още: 10 неща, които щастливите хора правят

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Стихотворение за 19 април 2024

Любовен съвет за всяка зодия за 19 април 2024

Таро хороскоп за 19 април 2024

Стъпки в пясъка: Притча, която всеки християнин трябва да прочете

Да имате приятелка от тези зодии е истински дар

Какво е сомнилоквия и колко хора са засегнати от този феномен?

Как се наричат нишките в банана и напълно безопасни ли са за здравето ни

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 19 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 19 април /валутен калкулатор/

Скрити лимонки: Това са наистина най-сексуалните зодии

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Любопитно