12-годишно момиче по-умно от Айнщайн

20213
12-годишно момиче по-умно от Айнщайн

12-годишно момиче се оказа с по-висок коефициент на интелигентност от Бил Гейтс, Албърт Айнщайн и Стивън Хокинг, съобщи „The Telegraph”.

Докато тримата господа имат завидното число 160 за коефициент на интелигентност, малката Неха Раму, която е дете на на индийски имигранти във Великобритания, ги надминава с две единици. Неха има коефициент 162 - най-високия, който може да се постигне при тестовете на Менса за определяне на интелигентността на хора до 18 години.

Тригодишно дете е по-умно от 99% от хората на планетата

Тригодишно британче стана член на организацията МЕНСА, в която влизат най-умните хора в света, предаде BBC. Шъруин Шараби има коефицие...

Родителите на 12-годишното момиче са офталмолози и искат Неха да последва примера им. Миналото лято тя дори е била на академичен летен лагер в САЩ, за да учи за мозъка и за нервната система при хората.

Малката Раму вече е взела американските тестове SAT, предназначени за 18-годишни, с резултат от 740 точки от възможни 800. Това й позволява в бъдеще да учи в най-престижните американски университети.

Засега детето харесва романите и филмите за Хари Потър и плуването.

Родителите на Неха изобщо не подозирали какво талантливо дете имат, докато момичето не се явило на конкурс за престижното езиково училище „Тифин гърлс” и изкарало 280 от 280 възможни точки. Неха живее във Великобритания от 7-годишна възраст.

Съставиха списък на най-умните хора на планетата

Съществуват различни тестове, с чиято помощ може да се измери нивото на интелигентност на даден човек. Всеки би искал неговото IQ да е ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com