12 начина за справяне с гнева

3382
12 начина за справяне с гнева
Снимка: iStock/Guliver

Човешките емоции са изключително трудни за контролиране. Може да отнеме години, за да овладеете способността да се контролирате. Съществуват няколко трика, които могат да помогнат за намаляване на гнева.

1. Бъдете обективни

След като направите дихателни упражнения, трябва да прецените ситуацията. Човек трябва да си представи друг човек в подобна ситуация и неговата реакция, дали и той ще бъде завладян от гняв? Ако въображаемата жертва има същата бурна реакция, тогава емоциите не лъжат.

2. Идентифицирайте реалните чувства

Често гневът може да бъде насочен към себе си заради страх и безсилие. Важно е да разберете в кой момент внезапно се е появило неприятно усещане и какви събития са го провокирали.

3. Сменете обстановката

За да намалите степента на страстите, е необходимо да напуснете стаята, в която е възникнала конфликтната ситуация. Най-добре е да излезете навън, сред природата, тялото веднага започва да произвежда ендорфини.

4. Грижете се за детето в себе си

Във всеки възрастен живее едно дете. В стресова ситуация изпитва голям страх и гняв, изпада в истерия. Ако се опитате да се обърнете към такова вътрешно уплашено дете и да се опитате да го успокоите, тогава гневът определено ще изчезне.

5. Научете се да четете сигналите на гнева

В конфликтна ситуация цялото тяло е напрегнато, движенията са ограничени, израженията на лицето стават по-активни. Човек почти винаги се държи по един и същ начин при гняв.

6. Отпуснете се

Не става дума за дишане, а за истинска мускулна тренировка. Необходимо е ритмично да се напрягат и отпускат ръцете, краката, бедрата, стъпалата, раменете, корема.

7. Направете нещо забавно

Една добра навременна шега може да ви спаси от скандал. Разбира се, ако конфликтът е достатъчно сериозен, че шегите биха били неуместни, тогава можете да опитате да се успокоите, като си направите почивка.

Как се ядосва всяка зодия

Всички сме живи хора и нещо може да ни вбеси. Някой в същото време е истеричен, някой разхвърля нещата наоколо, друг мълчаливо тръгва к...

8. Почивка

Преди труден разговор, среща, трябва да обърнете внимание на тялото си. Трябва да се опитаме да спим, да ядем, да изпълняваме малки ангажименти. Всичко това ще позволи на нервната система да се отпусне и да реагира адекватно на негативното.

9. Идентифицирайте обекта на гнева

Преди да избухнете в гневна тирада, трябва да погледнете по-внимателно дразнителя си. Опитайте се да оцените постъпката му, каква е причината, дали от него идва реалната заплаха. Понякога гневът покрива неразумния страх.

10. Пишете на опонента си

Тези 4 зодии могат да излеят гнева си върху вас

Всички хора сме различни както по външен вид, така и по характер. Някои от нас изразяват емоциите си лесно и избухват от най - малкото,...

Не е необходимо да изпращате такова писмо. Важен е моментът на самото писане, т.е. гневът се излива върху хартия, а не върху дразнителя. Така ще имате поглед от друга гледна точка.

11. Слушайте приятна музика

Слушането на любимата ви музика намалява стреса и негативизма. И би било още по-добре, ако танцувате.

12. Съставете си план за деня

Поради натоварения график няма време да се отпуснете напълно, да ядете, да спортувате, което означава, че вероятността да изпаднете в ярост е много голяма. Необходимо е да следите ежедневието си и да дадете време на тялото да се възстанови. Грижата за здравето е ключът към адекватното поведение и спокойствието.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 26 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 26 април /валутен калкулатор/

Подреждането на детска стая не е лесно: не допускайте грешки

Как да се държим с мъж, който ни е наранил?

Плодове, които не трябва да ядете, ако искате да отслабнете

По какво може да се познае старият козунак

Какво задължително се яде на Лазаровден?

Как да проверим яйцата дали са пресни

Борба с времето: Как се променят зъбите с възрастта?

В коя държава официалният език е каталонски

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com