14 безполезни неща в дома ви, които просто заемат място

2079
14 безполезни неща в дома ви, които просто заемат място
Снимка: iStock

Ако сте забелязали, че дори след генерално почистване къщата все още е сякаш неорганизирана, това може да се дължи на купчина ненужни вещи. Предлагаме да сортирате прашните кутии и да продадете или дарите тези неща, които вече не са ви необходими (и други биха могли да преживеят).

Кухненски уреди

Болката на много домакини са старите сокоизстисквачки, гофретници, сандвичници и други уреди, използвани най-много веднъж след покупката. Те заемат много място в шкафовете ви и ви карат да се чувствате виновни, че прахосвате пари. Препоръчваме ви най-накрая да се отървете от вашето оборудване: ако е в изправност, дайте го на благотворителна организация, старчески дом или сиропиталище.

Канцеларски материали

По време на блокирането мнозина работеха дистанционно и затова често посещаваха магазини за офис консумативи. Ако имате и куп химикалки, моливи и бележници, сортирайте ги на тези, които могат да се използват, и тези, които не са. Ако не искате да ги задържите за себе си, дайте ги на сиропиталище или училище, те винаги имат нужда от тях там.

6 неща, които незабавно да изхвърлим от дома си

Уреди за домашни упражнения

Мнозина са се хванали на тази стръв - „защо да плащате повече за карта за фитнес, ако можете да инсталирате оборудване за упражнения у дома?“ Но в действителност чудото на бягащата пътека с десет скорости става поставка за кашони или закачалка за дрехи.

Дрехи

Ако имате и кутия с хубави дрехи вкъщи, които просто не искате да носите, раздайте ги на други. Например, продавайте на пазар или дарете за благотворителност или църква. И за да не се задръсти гардеробът ви с ненужни неща, подреждайте ги всеки сезон. Незабавно извадете ненужните неща от гардероба, тъй като те само ще ви пречат в търсенето на дрехи.

Стари кърпи и спално бельо

Хавлиите и спалното бельо се износват бързо, така че не ги трупайте. Единият вариант е да дадете старите си комплекти на приюти; те винаги се нуждаят от кърпи и други текстилни изделия, за да се грижат за животните.

Устройства за еднократна употреба

Домашни партита, кетъринг, барбекюта допринасят за огромното количество пластмасови прибори. И ако просто ги трупате в гардероба си, то за други те могат да бъдат незаменими. Например приборите за еднократна употреба винаги са на привършване в столовите за нуждаещите се.

Контейнери за продукти

На вашия рафт с контейнери вероятно има някои, които са се изкривили след преминаване през съдомиялната машина, или такива, които са загубили капаците си. Ако не ги използвате, предайте ги в център за рециклиране на пластмаса или в училища. Там контейнерите ще ви бъдат полезни за сортиране на предмети за учене (ножици, химикалки, конци, игли и др.).

Незабавно изхвърлете тези вещи от кухнята си - носят лош късмет

Стари кабели

Ако кутията със захранващите кабели се е превърнала в хаос, време е да сортирате кабелите на тези, от които се нуждаете, и тези, които сте забравили защо са били необходими на първо място. Занесете ненужните кабели в център за рециклиране на електронни отпадъци, за да им дадете втори живот.

Хоби консумативи

Плетене, скрапбукинг, скулптуриране на глина и други дейности може някога да са били ваши хобита, но сега просто събират прах в очакване на по-добри дни. Продайте ги на тези, които искат да научат нова дейност. Или ги дайте на центрове за развитие на деца, художествени клубове и училища - те определено ще ви бъдат полезни там.

Нещата в банята

Това могат да бъдат подаръчни комплекти с шампоан и душ гел, ненужни дезодоранти, кремове, лосиони, бомби за баня - като цяло всичко, което вече не искате да използвате. Подредете чекмеджето под мивката и дайте това, от което не се нуждаете, на приятели или за благотворителност.

Лекарства

Ще се изненадате колко много лекарства с изтекъл срок на годност имате в дома си. Това е много опасно - такива лекарства могат да причинят отравяне. Също така в кутиите за лекарства има много празни блистери, кутии или лекарства, които вече не са необходими.

Найлонови торбички

„Чанта с чанти“ е класически начин да съхранявате чанти след пазаруване „за всеки случай“. Този случай така и не се случва. Изхвърлете ненужните торбички или ги занесете в център за рециклиране. Отидете до магазина с купувач и изхвърлете боклука в специални торбички, а не в останали след пазаруване. Така е по-икономично - наведнъж раздавате сума, която е значително по-малка от това, което харчите на месец за найлонови торбички.

Играчки

Детската стая на вашето дете може да има запаси от играчки, с които то вече не се забавлява. Ако не са скъпи за детето, дайте играчките на децата на приятели, продайте ги онлайн, рециклирайте ги или ги дарете на сиропиталище или детска градина.

Хартия

Ненужни касови бележки, стари детски рисунки, документи, които вече не са валидни - всичко това се натрупва из цялата къща, създавайки постоянен безпорядък. Вземете специална кутия за документи и веднъж месечно ги сортирайте на необходими и ненужни.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Корона на безбрачие: 7 причини, поради които връзката ви завършва с пълно фиаско

Трик, който ще удължи живота на възрастната ви котка

6 неща, които не трябва да купувате, дори и да са на разпродажба

Пречи ли голямата разлика във възрастта във връзката?

Объркват всички: Най-трудните за разбиране зодии

Мит ли е влюбването от пръв поглед?

В коя европейска държава се намира Валония

Може ли да бъдете приятели с бившия си

4 начина да накарате мъжа Скорпион да бъде обсебен от вас

Ползите и вредите от газираната вода - можете ли да я пиете всеки ден

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com