X
 
 

29 юли - международен ден на тигъра

1872 1
29 юли - международен ден на тигъра
На 29 юли отбелязваме Международния ден на тигъра. Целта на този ден е да се привлече общественото внимание към проблемите, свързани с изчезването и защитата на тези животни. Денят на тигъра е учреден на срещата на върха в Санкт Петербург през ноември 2010 г. сред представители на 13 страни на територията, обитавана от тези хищници.

Бракониерството, причинило масовото изчезване на тигрите от Амур през 90-те години, престана да бъде основната заплаха за тигрите. Това бе разяснено за ТАСС от директора на програмата по съхранение на биоразнообразието в света на дивата природа „WWF World“ Владимир Кревер в навечерието на Международния ден на тигрите.

Популацията на амурския тигър в Хабаровск се увеличава

Популацията на амурския тигър в руския Хабаровски край се увеличава. В района са преброени над 100 тигъра, предаде ТАСС. Според данни ...

"Може с увереност да се каже, че популацията на тигрите продължава да расте. Ние постепенно излизаме от кризата с бракониерството от края на 90-те до началото на 2000-та година. Основният проблем за популацията сега е обезлесяването на горите - естественото местообитание на тези хищници ", каза той, цитиран от БГНЕС.

Повод за безпокойство има – според данни на Министерството на природните ресурси, в целия свят през последните сто години броят на тигрите от всякакъв вид е намалял с 97% - от 100 000 до 3 900 ... Въпреки това, съвместните усилия на страните все още дават плод: броят на тигрите в дивата природа се е увеличил от 3 200 през 2010 г. до почти 3 900 през 2015 г.

Нараства и популацията на амурските тигри. Според последното изследване, проведено през 2015 г., броят им се е увеличил с около 90 екземпляра. "Днес в Русия живеят до 540 амурски тигри, с, в сравнение с предходния отчетен брой през 2005 г. от 450, съобщават от пресслужбата на Министерството на околната среда.

Съгласно действащото законодателството на Русия, за убийството на този хищник наказанието е лишаване от свобода за срок от 5 до 7 години, с глоба в размер до 2 млн. рубли.

Пловдивският зоопарк ще си има млад бенгалски тигър

Първите животни се очаква да бъдат настанени в зоопарка в Пловдив до нова година. Ще им са необходими обаче няколко месеца на аклимат...

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
Дневен хороскоп за 9 декември
Дневен хороскоп за 9 декември

Овен Този понеделник не бъдете прекалено претенциозни към останалите. Сега може да изиграете картите си добре, но не очаквайте същото от останалите.  Телец Днес...