3 начина да се справите със сутрешните отоци и сенките под очите

4934
3 начина да се справите със сутрешните отоци  и сенките под очите
Снимка: iStock/Guliver

Много е неприятно да се погледнете сутрин в огледалото и да видите надутото си лице. Причините могат да са от всякакъв произход.

Това положение може да се  коригира без много усилия и инвестиции, така че не забравяйте да вземете предвид тези 3 лесни стъпки към добрия външен вид.

5 златни правила за здрави очи

Очите ни са нашият прозорец към света - без тях нашето ежедневие би било много по-трудно, затова си струва да се грижим за тях всеки де...

Студен компрес, лед

Всеки знае много добре, че ниската температура бързо ще намали отока или дори ще го накара да изчезне напълнно. Можете да вземете кубче лед и да го минете  него по кожата на лицето си. Ще бъде достатъчно само да преминете по подутите зони на лицето. Няколко минути са достатъчни и външният вид става много по-добър. От билкови отвари могат да се приготвят кубчета лед, така че не само ще изчезне подпухналостта, но и кожата ще получи допълнително подхранване.

Ако в хладилника няма лед, компресът е добра алтернатива. Накиснете памучни тампони в ледена вода и ги подредете налицето си. Сменете компреса, когато тъканта се загрее. Можете да наложите компрес на лицето с помощта на лека хавлиена кърпа.

Маска от картофи

Не яжте този продукт, ако не искате да повредите ОЧИТЕ си

Почти всеки от нас е наясно с това какво да похапва, ако иска да подпомогне зрението си. В списъка са: моркови, яйца, броколи, боровинк...

Суровите картофи могат да помогнат за изчистване на неприятния оток. Настържете 1 картоф, нанесете прясната маса върху цялото лице, като разнесете всичко на равномерен слой. Оставете маската за 20-30 минути, след което изплакнете добре със студена вода. Ще установите, че лицето ви ще изглежда много по-добре.

Чаени пакетчета, отвара

Само няколко минути и чаените листа ще намалят неприятното подуване. Ако отокът е само в областта на очите, можете да запарите пакетчета черен чай и да ги залепете на клепачите, докато са топли. За да премахнете подпухналостта от цялото лице, можете да запарите черен чай, да навлажнете салфетка с него и да я нанесете върху лицето си.

Отокът е изключително досаден, когато се появи изведнъж, а трябва да сте в перфектна форма. Точно тук лесно можете да се справите с проблема без много главоболия.

Упражнения за релаксация на очите

Съвременният живот поставя големи изисквания към очите ви. Работата с компютъра се превърна в начин на живот и основен инструмент за ра...

Всички изброени съвети са много прости, но имат невероятен ефект. Ако имате подуване през цялото време, определено трябва да откриете първопричината за това състояние. В някои случаи това може да се дължи на проблеми с функционирането на вътрешните органи. Вапият лекар ще ви отдели нужното внимание.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

С какви размери е бил най-големият динозавър?

Кога се боядисват яйца за Великден 2024?

Как да си направим мицел за печурки?

5 неща, които ще издадат същността на кавалера ви на първа среща повече от думите

Повишен риск от излагане на токсични метали може да предизвика пушенето на вейп, установява проучване

Колко е дълъг тунелът под Ламанша

5 правила за отслабване без излишен стрес

Как е истинското име на Джордж Оруел

Внезапен прилив на сили и още 5 феномена, които се случват на човек преди края му

Кой е най-големият град на остров Гренландия

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com