3 напитки, които увеличават възпаленията в тялото

2275
3 напитки, които увеличават възпаленията в тялото
Снимка: iStock/Guliver

Някои храни като консервирани меса, пържени храни, сладки лакомства и други рафинирани въглехидрати могат да предизвикат по-лоши маркери на хронично възпаление. Въпреки че храните обикновено получават лоша слава, когато става въпрос за предизвикване на възпаление, вярно е, че напитките също могат да доведат до това състояние. Например, тъй като диетите с по-високо съдържание на добавена захар се свързват с по-високи нива на възпаление, постоянното пиене на сладки напитки като газирани напитки, плодови напитки и подсладени със захар кафета може да има възпалителни ефекти върху организма ви.

Този навик ви разболява и спомага за възпаленията в тялото

1. Ароматизирано овесено мляко

Може би предполагате, че изборът на немлечно мляко автоматично е по-здравословен избор за вас, но това не винаги е така. Всъщност някои хора може да не осъзнават, че тези напитки могат да влошат възпалението в организма ви. „Когато овесеното мляко е направено с ароматизатори и добавена захар, то става възпалително. Дори вариантите без аромат могат да съдържат около 7 грама захар на порция. За тези, които имат алергия или непоносимост към глутен, това може да влоши възпалителната им реакция. Въпреки че овесът естествено не съдържа глутен, някои от тях се преработват в предприятия, които произвеждат съставки, съдържащи глутен, което прави възможно кръстосаното замърсяване", споделят експерти. 

Опасни храни: Учени доказаха, че тези храни са отрова за организма

2. Купени от магазина смутита

Въпреки че смутитата могат да бъдат чудесен вариант за заместване на хранене или възстановяване след тренировка, много от тези, които купувате в магазините за смутита, всъщност съдържат добавена захар. Тази добавена захар, когато се консумира с течение на времето, може потенциално да допринесе за възпаление, особено ако пиете и други подсладени със захар напитки. Но не всички смутита са еднакви, що се отнася до хранителната им стойност. Някои са пълни със здравословни съставки и не включват добавена захар. Това са тези, които искате да потърсите. Ако разполагате с време и средства, можете да опитате да си приготвите смути у дома. 

Как възпалението е свързано с подуване?

3. Газирани напитки

Ако захарта в смутито ви не предизвиква възпаление, захарта в газираната напитка може да го предизвика. Те засилват възпаленията, като с течение на времето е възможно разиване на хроничното възпаление. Препоръчително е да избягвате храни с високо съдържание на добавена захар, която може да доведе до заболяване. Вместо това опитайте да пиете обикновена или газирана вода. Добре е да добавите лайм или лимон за повече вкус.

Тези 6 витамина ни пазят от възпаления, ето как да си ги набавите

Не се чувствайте така, сякаш трябва да се откажете от газиранитенапитки. Ако газираната вода не ви звучи толкова привлекателно, можете да намерите други сладки напитки, които съдържат по-малко захар, или можете да опитате да ограничите консумацията на газирани напитки само до един път от време на време. По този начин все още ще се наслаждавате на любимата си напитка, но няма да приемате постоянно толкова много добавена захар.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Нумеролог разкри как рождените дати на партньорите разкриват задачата на техния съюз

Учени с важно разкритие: Ето защо може да е оглушал Бетховен

Защо не е препоръчително да ядете извара за вечеря?

Какво стои зад мистерията с гробницата на първия китайски император? (ВИДЕО и СНИМКИ)

Рецепта за вкусно до немай къде пържено кюфте - Комшиите ще се чудят за рецептата

Последното стихотворение на Петя Дубарова

Любовен съвет за всяка зодия за 18 май 2024

Таро хороскоп за 18 май 2024

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 18 май /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 18 май /валутен калкулатор/

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com