3 невероятни истории за хора, оцелели въпреки обстоятелствата

61569
3 невероятни истории за хора, оцелели въпреки обстоятелствата

1. На 17-годишна възраст, той е единственият оцелял от самолетна катастрофа, след като изхвърчава заедно със седалката си и се приземява в изправено положение в средата на улица.

На 21 януари 1985 г., Джордж Ламсън е пасажер на борда на Galaxy Airlines полет 203, който се разбива и избухва в пламъци, на около 2.4 км от края на пистата. 71 души са били на борда на този полет, но само трима оцелеляват. За съжаление, единият от тях умира на 29 януари, а другият на 4 февруари. Единственият оцелял е Джордж Ламсън, който се приземява със седалката си на South Virginia Street.

2. Той се изгубва в пустинята и се опитва да се самоубие като прерязва китките си, но е толкова обезводнен, че кръвта се съсирва бързо и опитът му остава безрезултатен. Спасен е девет дена по-късно.

Мауро Проспели е бегач на дълги разстояния, който взема участие в маратона Marathon Des Stables в Мароко през 1994 година. По средата на 233 километровото, шест дневно събитие, се разразява пясъчна буря и той се загубва, дезориентиран в погрешна посока на 700 километра в Алжир. Оцелява пиейки собствената си урина и хранейки се с прилепи, обитаващи стара джамия и змии открити в пустинята.

Опитва се да се самоубие, прерязвайки китките си с джобно ножче. Опитът му се проваля в следствие на дехидратацията, която е сгъстила кръвта му. Девет дни по-късно, номадско семейство го открива и го завежда до алжирски военен лагер от където е откаран в болница.

Разказ от шест думи, който ще ви разплаче

Автор на най-тъжния суперкратък разказ, писан някога, е Ърнест Хемингуей. По непотвърдена информация той се обзаложил със свои колеги п...

3. Този мъж оцелява, след като прекарва два месеца затрупан от сняг в колата си.

През февруари 2012 година две моторни шейни намират изоставена кола в ледените части на североизточна Швеция. Мъжете от шейните разкопават снега и откриват мъж лежащ на задната седалка на колата. Петер Скилберг казва, че в продължение на 60 дни е бил в капан вътре в превозното средство и е живял затрупан под снега. Неговите спасители се усъмняват в думите му, но учени потвърждават, че твърденията му са възможни. Скилберг е оцелял в следствие на „зимния сън“, в който е изпаднал организмът му, а снега е създал така наречения „иглу ефект“, който го е предпазил от тотално измръзване.

източник: lifebg.net

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com