Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

3 рецепти за вкусни палачинки БЕЗ брашно

21 декември 2020, 11:39 часа

Всички обичаме да си правим палачинки, но често се спираме, защото знаем колко много брашно се съдържа в тях. Това ни кара да ги хапваме по-рядко, без да осъзнаваме, че можем да си приготвим и по-здравословни варианти, без да се притесняваме, че можем да напълнеем от тях.

Днес ще ви представим 3 простички рецепти за палачинки без брашно, които стават много бързо, лесно и вкусно.

1. Бананови палачинки – това са едни от най-вкусните алтернативи на палачинките, които все повече хора започват да си приготвят у дома. За две порции от тях са ви необходими 2 банана, 4 яйца, смлени орехи и мед. В една купа разбивате добре яйцата и намачквате бананите, така че да се получи хубава смес. След това е важно да не ги правите на много горещ тиган, а малко над средната температура, който той позволява, тъй като бананите могат да загорят бързо. Намажете тигана с олио и вземете една супена лъжица. Направете мини палачинки – с една лъжица от сместа направете една палачинка. Когато са готови поръсете обилно със смлените орехи и добавете 2-3 с.л. мед отгоре за разкош!

2. Протеинови палачинки – това също е чудесен вариант, с който да замените класически палачинки и да ги направите без брашно. Ще са ви нужни 1 кафена чаша овесени трици, 2 мерителни лъжички шоколадов протеин (или какъвто имате у дома), 2 яйца и кленов сироп. Разбийте добре яйцата и добавете към тях овесените трици и протеинът на прах. След това на тигана отново направете мини палачинки, които да обръщате по-лесно. Когато палачинките са готови, можете да ги полеете отгоре с кленов сироп или мед, за да станат още по-вкусни.

3. Солени палачинки – тук тази рецепта вече ще направим за всички, които обичат солените палачинки. За две порции ще са ви нужни 4 яйца, 200 гр спанак, малко маслини и ситно нарязана червена чушка. Разбийте добре яйцата, добавете към сместа нарязан спанака, маслините и червената чушка. Можете отново да си направите малки палачинки или 2 по-големи, с които да направите чудесна закуска или дори обяд.

Да ви е сладко!

 

Actualno.com
Actualno.com Отговорен редактор
Новините днес