3 съвета към жените, които са решили да си останат „стари моми“

7012
3 съвета към жените, които са решили да си останат „стари моми“
Снимка: iStock

„Стара мома“ е бил често срещан и използван израз в минали години, но в нашето съвремие бракът не се приема като единствения успех в живота на една жена. Много дами дори предпочитат и дават предимство на кариерата пред семейството и децата, така че „стара мома“ може би звучи обидно и снизходително.
Но много от себеуважаващите се жени не обръщат внимание на хората, сочещи ги с пръст и лепващи този етикет. Социолозите дори твърдят, че в следващите години броят на неомъжените жени над 30 и 40-годишна възраст значително ще се увеличи.

Това е така, защото жената в днешно време постоянно се учи, развива и усъвършенства и се стреми да открие партньор, който споделя същите ценности, но това е нелека задача.
Някои жени смятат, че просто все още не са открили мъжа за тях и се надяват това да се случи в най-скоро време. Други пък се обвиняват повече и изпадат в депресивни състояния, защото не могат да намерят своя спътник в живота, затварят се в себе си и шансовете им намаляват. Трети съвсем съзнателно са решили, че не искат да създават семейство, а се съсредоточават в изграждането на стабилна и успешна кариера, като те използват мъжете само от физическа гледна точка. 

Кога една жена ТРЯБВА да остане сама за по-дълго

Има периоди в живота, когато една жена може да остане сама по-дълго време. Може да минат години и тя да бъде без партньор до себе си и ...

Колкото и да разделяме на групи обаче неомъжените жени, факт е, че поне в определен момент те се чувстват самотни и имат нужда от семейната топлина и подкрепа. Ако те желаят да намерят своята половинка, трябва сериозно да преразгледат приоритетите си и да бъдат готови на сериозни компромиси. Ето няколко съвета от нашите специалисти:

Не се самозалъгвайте

Не залъгвайте себе си, че нямате нужда от човек до вас, не искате деца и семейство, пълен дом – напротив, бъдете искрени и честни. По този начин ще отворите и сърцето си, което пък е много вероятно да спомогне за откриването на правилния човек. Не се заблуждавайте, че сте си самодостатъчни, ако усещате празнина в душата. 

Открийте се пред света

Седем типа жени, които си тръгват без обяснение

Тези дами са толкова досадни на мъжете, че силният пол, бяга от тях като от чума. На вашето внимание седем типа жени, които си тръгват...

Отворете се за света, никога не е късно да откриете своя спътник в живота. Самотата също има своите позитиви, но пък споделеният живот бисе харесал на всеки. Трябва обаче да се научите на компромиси, да привикнете с навиците на другия, да се съобразявате и да се доверите на мъжа до вас.

Не спирайте да търсите

Дори вече да си мислите, че е твърде късно – не спирайте, както вече казахме, никога не е късно човек да намери любовта. Не се отчайвайте и не се затваряйте в себе си – напротив, продължете да търсите своя любим, но не на всяка цена, опитайте се да откривате щастието и в други аспекти от живота ви.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Колко градуса трябва да е в помещението, ако искаме перфектни козунаци?

Шампионът на кухнята: Домашно пържено кюфте, зверска рецепта за оправни домакини

Кафявите яйца ще изчезнат от магазините. Защо?

Стихотворение за 20 април 2024

Любовен съвет за всяка зодия за 20 април 2024

Таро съвет за всяка зодия за 20 април 2024

Митове и истини: Прави ли ни кафето зависими?

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 20 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 20 април /валутен калкулатор/

Партньорът ви ще е доволен: За да подобрите сексуалния си живот, трябва да подобрите храненето си

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com