3 трика за по-лесно ранно събуждане

5777
3 трика за по-лесно ранно събуждане
Снимка: Thinkstock/Guliver

Изключително много хора стават рано, за да свършат всичката работа за деня. Някои известни личности дори се стават в часовете на нощта, за да работят, тренират и т.н. Проучвания показват, че ранното ставане е пряко свързано с успеха. Когато ставате рано сте по-синхронизирани и организирани, а това води до успехи и добри резултати на работното място. Ние сме подготвили малко повече информация относно ранното ставане - трикове, които може би ще ви помогнат да се разсънвате и дали то е полезно за всеки един човек.

Ето ги и отговорите на вашите въпроси:

6 трика, за да прикриете, че сте недоспал

Предполагаме знаете, че за да изглеждате перфектно трябва да спите по 8 часа, но все пак на всеки понякога се налага да свърши нещо в к...

1. Трикове за ранно събуждане - все пак не всеки може да се събуди рано сутрин с лекота и веднага да започне да извършва различни дейности. Ако за вас това е проблем, ние имаме няколко трикчета, които може би ще ви помогнат да се разсънвате по-бързо. Веднага след като станете излезте за малко навън или прекарайте няколко минути, гледайки през прозореца. Слънчевата светлина ще ви помогне да се разсъните. Също можете да започнете деня си с упражнения, които ще стимулират метаболизма ви и телесната ви температура, което ще ви направи по-активни.

2. Всеки човек ли може да се буди рано и да е продуктивен в ранните часове? - Всъщност гените са много важни, когато става въпрос за ранното събуждане. Не всеки има възможността да се събужда рано. Направени са множество изследвания, които доказват, че някои хора са активни рано сутрин, а други са активни в късните часове на нощта. Разбира се, има и хора, които са активни след обяд. Има 350 фактора, които могат да накарат човек да се чувства по-енергичен сутрин или вечер. Необходими са още изследвания, за да се потвърди напълно, но все пак имайте предвид, че гените може би са проблема, поради който ранното ставане е проблем за вас.

3. Какво да направите? - Проверете как вие се чувствате най-добре и кое е полезно за вас, все пак всеки човек има индивидуални нужди. Можете да се опитате да засечете в кои часове заспивате и се будите естествено- без аларми. Също така определете времето, през което се чувствате най-активни и това, през което се чувствате най-отпаднали и уморени. След като направите това, започнете да разпределяте така задачите си за деня, че най-уморителните да са през времето, през което имате най-много енергия. Когато опознаете вашите лични предпочитания за часовете сън, които са ви нужни на ден, ще започнете да се чувствате много по-добре о обикновено. В никакъв случай не се насилвайте да станете рано, ако виждате, че просто не ви се получава. Не се подвеждайте по това, че някой го прави, защото може би вие няма да успеете. Разбира се, не отричаме, че ще имате изключително много време, ако можете да се събуждате рано, но ако не се чувствате добре, няма смисъл да го правите.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

За какво да внимаваме при варенето на яйца за боядисване

По какво може да се познае прясното агнешко месо

Как се пише: усъвършенстване, усъваршенстване или осъвършенстване?

Какви са тънкостите при печене на козунак, които го правят уникален

Тайната на дълголетието на най-възрастната жена на планетата

Топ 5 оригинални идеи за оформяне на козунаци

Защо Гергьовден е "Ден на храбростта и Българската армия"?

Как правилно се пържат бланширани картофи, така че да са много хрупкави?

Какво може да се използва вместо фолио: 5 варианта за перфектни ястия

Древни скелети, открити във Франция, разкриват убийства в мафиотски стил

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com