4 причини да посетите Финландия

6340
4 причини да посетите Финландия
Снимка: Pixabay.com

Ако се чудите къде да бъде следващото ви пътуване, искате да се отправите към някое екзотично място, което предлага забавление, но в същото време е спокойно и няма тълпи от туристи, Финландия е вашето място. Ето защо:

1. Невероятно красива е

Разбира се, Исландия има вулкани и водопади, но Финландия е покрита с изумрудени зелени гори и 188 000 езера. През лятото можете да се разходите с лодка от бреговете на Хелзинки до един от очарователните острови ресторанти на Балтийско море и да бъдете изумени, да видите слънцето как залязва. През зимните месеци северната част на Лапландия се превръща в истинска зима на чудесата (дори можете да посетите къщата на Дядо Коледа) с несравними гледки към северните светлини.

5 европейски града, които можете да обиколите само за 3 дни

Толкова голяма Европа, толкова малко време. Противно на това, което може да си помислите, нямате нужда от шест седмици отпуск, за да се...

2. Тя е изпълнена с изумителни дизайни

В сравнение с Рейкявик (население: 216 000 души), Хелзинки е оживен, космополитен център с 1,4 милиона души. Потопете се в местната дизайнерска култура в дизайнерския музей, където можете да видите прочутия финландски пакет за майчинство (всички финландски бебета получават "стартов комплект" от правителството), както и красиво издухано стъкло от Iitala. Вероятно ще искате да живеете в извисяващите се, слънчеви отпечатъци на Маримекко, особено когато научите как са направени ръчно по време на обиколка на завода.

3. Можете да се отдадете на приключения

8 магически острова в Европа, за които повечето туристи не знаят

Флоренция и Париж са красиви, ясно е, няма друго мнение по въпроса. Ако мечтаете за романтично европейско бягство, което не включва хил...

Плуването, разходките с лодка, туризмът, ски и дори язденето на кучета могат да се направят на разнообразния финландски терен. Но най-вълнуващото ви приключение може да бъде традиционната финландска сауна. Първо, ще се потите в една стая, загрята до 158 градуса. След това е време да се потопите в студените води на Балтийско море. Повярвайте ни, след няколко кръга напред и назад, ще се чувстваш спокойни и освежени (и може би малко учудени от своята смелост).

4. Евтино е

Типично хранене в Рейкявик ще ви струва $ 29. В Хелзинки ще изхарчите по-малко от $ 16. И за тези $ 16 ще се нахраните добре. В Хелзинки ще откриете вкусни (и стилни) заведения за хранене като Да Да Да! (вегетарианска комфортна храна) и Латва (изискана храна за скандинавци). Вашият хотел също ще ви струва около половината от това, което бихте направили в Рейкявик, така че наемете някое шик място като Art Deco Hotel Лила Робъртс, само на няколко крачки от парк Esplanadi, който напомня на Париж.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Знаете ли защо белите мечки не ядат пингвини?

Не е за вярване, но този остров е най-големият производител на ванилия в света

Благовец 2024 - кога се пада, какви обичаи и традиции се спазват

4 учебни предмета, които ще ви озадачат

Ето как да намалите захарта за 10 дни

Сух вторник: Народни вярвания за дните от Тодоровата неделя

Къде се намира най-големият язовир в света

Колко струва най-скъпата картина в света

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 19 март /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 19 март /валутен калкулатор/

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Любопитно