4 саксийни растения подходящи за спалнята

3457
4 саксийни растения подходящи за спалнята
Снимка: iStock

Стайните растения са неизменна част от интериора на всеки дом. Освен че придават уют и свежест, те радват обитателите със своите причудливи форми и ярки цветове и аромат. Освен всичко това те имат способността да поддържат влагата, да пречистват въздуха и да намаляват натрупването на прах. Едно от местата в дома, където те ще внесат уют и красота това е спалнята. Сред зелените растения има няколко, които са много подходящи за нея и които ще ви накарат да се отпуснете и да се почувствате много по-отпочинали.

Филодендронът е растение, което в природата вирее в тропическите гори. Той има дълго стебло и както вътрешни, така и външни корени. Благоприятни за нето са влажната среда и топлия въздух. Растението вирее добре, дори и ако не е огрято от пряка слънчева светлина и не е нужно да се полива твърде често. Това го прави идеално за отглеждане в домашни условия, особено в спалнята, където със своите големи сърцевидни листа ще създаде много уютна и романтична атмосфера.

Може ли да отглеждаме цветя в банята и какви?

Бамбукът също е сред растенията, които са подходящи за спалнята. Ако сте решили да отглеждате именно това растение, трябва да знаете, че то е доста приспособимо и не изисква много грижи. Важно за него е и да бъде винаги в добре дренирана почва, в която да добавите чакъл или пясък. Когато засаждате бамбук, е добре да съобразите диаметъра му и да му осигурите достатъчно пространство. Растението се нуждае от много вода през първите две години от живота си. Колкото повече го поливате, толкова по-бързо ще расте. Ако пък искате да забавите растежа му, просто го поливайте по-рядко. Най-сигурният и добър начин да поддържате растението  здраво е да подрязвате изсъхналите и увредени клонки. Така ще позволите на вътрешните да дишат и да поемат повече естествена светлина.

Лавандулата е доста взискателно растение, но в отглеждането ѝ няма нищо сложно. Това растение би стояло прекрасно близо до прозореца на вашата спалня. Тя обича светлината и топлината. През пролетта и лятото лавандулата вирее много добре при високите температури, но през зимата те не трябва да падат под 20-25 градуса. Със своите прекрасни и уханни цветове тя ще внесе много свежест и аромат в спалнята.

Антуриумът е едно прекрасно цъфтящо растение, което ще украсява спалнята ви по време на своя цъфтеж. Цветовете му издържат цели 8 седмици, през което време се появяват и нови. Растението обича високата влажност на почвата и пряка слънчева светлина. Полива се едва когато почвата му изсъхне.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 20 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 20 април /валутен калкулатор/

Партньорът ви ще е доволен: За да подобрите сексуалния си живот, трябва да подобрите храненето си

Как да не се ядосваме, ако ни обидят?

Най-красивите места в Испания

Колега или колежка – кое е правилното?

Кога започват да излизат кърлежите

Митовете за кърлежите: Могат ли да скачат или да летят?

Яденето на твърде много захар причинява ли диабет?

Как да варим картофите, така че винаги да стават меки

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com