4-те задължителни цветя за щастие вкъщи

42259
4-те задължителни цветя за щастие вкъщи
Снимка: Евгения Чаушева/Actualno.com

Стайните растения имат своята неоспорима роля в живота на всяко едно домакинство. Те не само насищат въздуха с кислород, но и правят помещението, където се намират, по-приветливо и приятно за нашите гости, а и за останалите членове на семейството ни.

Най-вероятно сте забелязали, че когато има цветя в даден дом, то и домакините му са по-спокойни и щастливи. Това си има и своето обяснение. Някои цветя имат свойството да пречистват енергията, като отнемат негативните емоции и успокояват нервите.

Цветята, които трябва да имате вкъщи за по-чист въздух

Смог пробива през прозорците? В борбата с токсичните съединения потърсете помощта на растенията. Ето растения за пречистване на въздуха...

Екстрасенсите влизат и в по-подробни обяснения. Според тях мислите ни създават магнитно поле около нас. След време те разсейват в пространството, но енергията и чувствата оставят своите следи. За да имате щастие и благополучие, според тях е нужно да имате тези цветя в дома си:

Фикус

Той ще прочисти мислите и пространството около вас. Позволява да разширите ума и да синтезирате няколко мисли на различни теми. Растението е подходящо за учебна среда, като училище, университети колежи или пък домашна обстановка, където се извършва някаква творческа дейност. Като цяло растенията, които са с плътни и дебели листа действат в тази посока.

Дървото на парите

Какво да имаме предвид при отглеждането на стайна папрат

Папратите са разпространени навсякъде из природата, но най-голямо разнообразие откриваме в тропическите гори. Там можем да ги открием п...

То има месести листа, които се свързват със земните стихии и материалните облаги. Също така, то заземява мислите и изчиства пространството от негативната енергия и помага за разрешаването на финансови проблеми. Подкрепя благосъстоянието и подпомага развитието на трудолюбието. Полезно и за хората, които имат тежка физическа работа.

Друго растение, което има сходно влияние е аспарагус. То помага да освободите ума от дребните проблеми и ни помага да се настройваме за малките радости в живота. С негова помощ ще видите, че не нещата не са толкова зле и винаги има нещо позитивно в дадена ситуация. Чудесно е за градината, балкона и дори в стаята, където най-често прекарвате времето си и се събирате в цялото семейство. С времето ще забележите, че нещата се решават по-лесно, дори да имате непоправими спорове на пръв поглед.

Здравецът носи само здраве, както идва и от името му. Това е вечнозелено растение, което не изсъхва през зимата. Във всеки един дом, където има здравец, животът тече гладко и лошите неща са по-малко. Здравецът има способността да заздрави отношенията, така че е добре да го посадите и в градинката си пред блока или пък в личната си градинка. Ще видите, че неговата сила се изразява в това да кара хората да се усмихват и да бъдат по-добри един с друг.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Имайте едно наум: Тези храни могат да съдържат нитрати

Боядисване на великденските яйца: Природни рецепти от миналото

Как да се преборим с чувството за малоценност?

Защо суровите броколи са по-полезни от задушените?

Кога ставаме стари: Интересно изследване

Най-разтърсващото любовно българско стихотворение

Любовен съвет за всяка зодия за 29 април 2024

Таро хороскоп за 29 април 2024

Много мъдра притча за майката, която съсипала сина си с грижите си

Страстната седмица започна: Много силна молитва към нашия Ангел Пазител

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com