4 въпроса за грижата за кожата, които всяка жена над 40 си задава

3721
4 въпроса за грижата за кожата, които всяка жена над 40 си задава
Снимка: iStock

След като надхвърлите 40, може да се сблъскате с нови и различни кожни проблеми. Тъмните кръгове под очите, подпухналите очи, тъмните петна по кожата, бръчките и др. са едни от най-честите проблеми, които жените над 40 започват да забелязват. Опитването на различни домашни средства и закупуването на нови продукти за грижа за кожата от време на време няма да бъде полезно винаги. Вместо това, имате нужда от експертен съвет, който ще ви помогне да се погрижите за кожата си по най-добрия начин. Ето 4 въпроса, свързани с грижата за кожата, които всяка жена над 40 си задава... и техните отговори според експерти!

Как да се отървем от тъмните кръгове под очите?

Опровергаха мита, че с напредването на възрастта паметта се влошава

Отслабването на паметта с напредването на възрастта е мит. Ако при възрастен човек са се появили такива проблеми, трябва да потърси лек...

Най-ранните признаци на стареене се появяват около очите ви. До 40-годишна възраст има голяма вероятност да имате тъмни кръгове, торбички под очите и бръчки тип пачи крак.

Уверете се, че овлажнявате клепачите си със серум, който съдържа хиалуронова киселина два пъти дневно. Гримирайте се по-малко и купувайте висококачествен грим. Почиствайте грима на очите си внимателно, с препарат за почистване на грим. Не търкайте клепачите си. Нанасяйте крем за очи, съдържащ ретинол през нощта, за да подобрите бръчките и тъмните кръгове. Съставки като кофеин, хризин, витамин К също са много ефективни. Предлагат се и различни клинични лечения, ако търсите по-динамично подобрение.

Как да се отървем от пигментацията на кожата по бузите, носа и горната устна?

Пигментацията по бузите, носа, горната устна и челото предполага Мелазма. Мелазмата е хормонална пигментация, която се влошава от излагане на топлина и светлина. Стресът също играе важна роля.

Носете широкоспектърен слънцезащитен крем, съдържащ цинков оксид, ежедневно през цялата година, дори ако сте у дома. Попитайте вашия дерматолог дали можете да вземете слънцезащитен крем за устни като добавка, която съдържа екстракти от папрат. Включете койевата киселина, витамин С и ниацинамид в ежедневната си рутина на кожата. Но се консултирайте с Вашия лекар, преди да го направите. Налични са и много усъвършенствани клинични лечения за пигментация. 

10 знака, че бавно, но славно остаряваме

Животът си тече, без значение дали регистрираме хода на времето или не. С течение на годините всичко се променя някак неусетно. В един ...

Защо някои жени имат акне дори на 40?

Акнето, което се случва през 30-те и 40-те години, е акне при възрастни. Най-честият основен проблем тук е хормоналният дисбаланс. Факторите на начина на живот като стрес, тютюнопушене, алкохол, диета с високо съдържание на въглехидрати, млечни продукти и захар могат да влошат тези симптоми.

Грижата за кожата за зряла склонна към акне кожа е много по-различна от рутината на кожата при тийнейджърските акне. Така че, изберете съставки които стимулират производството на колаген. Гликоловата киселина, салициловата киселина, ретинолът, керамидите и хиалуроновата киселина са някои ефективни варианти, които трябва да обмислите.

Кой крем против стареене е най-подходящ за премахване на бръчки?

Най-ефективните кремове против стареене за жени над 40 години съдържат ретинол, меден пептид, хиалуронова киселина и керамиди и др. Нанасяйте ги веднъж или два пъти на ден и го допълнете с широкоспектърно слънцезащитно средство. Клиничните лечения като лифтинг на лицето, стягане на кожата и т.н. наистина са показали ефективни резултати при много жени. Тези лечения работят най-добре, когато ги започнете през 30-те и 40-те години.

Разкриха коя е най-ефективната диета против стареене

Средиземноморската диета помага да се ограничи развитието на физическа слабост и намаляването на когнитивната функция в процеса на стар...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 17 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 17 април /валутен калкулатор/

7 съвета за разведряване на настроението в мрачен и облачен ден

5 дестинации, където има огромна вероятност да ви оберат

Тази отвара от розмарин ще направи и най-сухата коса блестяща

Тази маска за лице против бръчки с жълтък е истински хит през пролетта

Как се почиства запушена цедка на кафемашина?

Кои са най-известните участници в Първата българска легия?

Каква е била традиционната българска закуска в миналото?

Каква е основната разлика между белка и златка?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com