5 често срещани сънища и тяхното значение

18034
5 често срещани сънища и тяхното значение
Снимка: Thinkstock

Някои хора вярват много в символиката на сънищата и винаги се опитват да си спомнят какво са сънували през нощта, за да проверят значението и какво ги чака. Не всички сънища обаче предсказват бъдещето, много от тях отразяват и сегашното състояние, в което се намираме или подтискаме.

Ето какво значение носят 5 от най-често повтарящите се сънища при всички хора.

10 символа от сънищата, които не трябва да пренебрегваме

Някoи cънувaт цвeтнo и пo мнoгo, други – рядкo и caмo в чeрнo-бялo. Eдни oт нac пoмнят вceки дeтaйл oт „нoщнитe cи видeния&...

1. Падане от високо

Всички сме сънували това чувство на падане, от което ти се свива корема и понякога дори се събуждаш стреснат. Чувството е толкова реално, че понякога се плашим от него и ставаме за няколко минути, за да пропъдим сънищата си. Този сън може да означава, че в момента не се чувстваш сигурен в живота си, преминал си през промени и нямаш опора, на която да се облегнеш. Ако сънувате, че падате, вижте какво в живота ви не е наред и си дайте повече стабилност като подредите нещата, които не са си по местата.

2. Еротични сънища

Когато сънувате много интензивен сън, в който сте на среща, целувате се или сте направо в леглото с някого, няма как да не го запомните. Такива сънища могат да имат няколко значения. Ако сънувате конкретен човек, може би имате увлечение към него, за което не си признавате и то излиза в сънищата ви. Понякога липсата на интимност от много дълго време също провокира сънища на сексуална тематика – липса, която явно е време да запълните.

3. Изпит в училище

Вижте какво се случва с органите ни докато спим

Позитивният ефект на съня върху физическото и емоционалното състояние на организма е резултат от цяла каскада от биохимични процеси, пр...

Има много напрегнати сънища, в които се озоваваш отново в училище или си на важен изпит, за който не си се подготвял. Тези сънища обикновено означават, че сте в напрегнат момент в живота си, в който най-вероятно се налага да вземете важно решение. Нещо като кръстопът, на който не знаете накъде да поемете. Ако искате да спрете да сънувате един и същи сън постоянно, по-добре е да вземете решение по този важен въпрос, който ви мъчи, за да успокоите съзнанието си.

4. Болест или смърт

Не се тревожете, сънищата, в които присъства болест или смърт не са сънища, които ви предупреждават, че нещо лошо ще се случи. Ако сънувате толкова мрачни неща, то вероятно сте на много мрачно място в живота си. Не се чувствате щастливи, липсва ви половинка или лъч надежда, за който да ставате сутрин. Вземете живота си във вашите ръце, действайте смело и се „преместете“ от безвремието, в което сте попаднали. Така ще спрете неприятните сънища и ще подредите живота си.

5. Несвързани сънища

Има много сънища, от които се будим по-уморени, отколкото отпочинали. Това са сънищата, които нямат никаква връзка помежду си, много са странни и не можете дори да ги разкажете на никой друг. Тези сънища говорят за това, че в момента животът ви е пълен хаос – всичко е с краката нагоре, случват се много неща, върху които нямате контрол и ви се иска просто всичко да се нареди. Несвързаните сънища ни казват много и трябва да хванем основната линия и какво точно сме сънували, за да видим в коя сфера на живота си имаме нужда от най-бърза намеса.

Сънуват ли жените по-често еротични сънища?

"Ново проучване показа, че днес жените по-често сънуват еротични сънища, отколкото преди 50 години", съобщава австрийското издание &bdq...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

6 "невинни" признака, които карат жената да изглежда зле в очите на мъжа

10 признака на дъщеря, която е зависима от майка си

Това многогодишно цъфтящо растение e богат източник на витамини и минерали

Ядат ли се листата на червеното цвекло?

Как и кога да почистваме преди Великден?

Колко време трябва, за да втаса козунакът?

Яде ли се кората на райската ябълка?

Как да запазим козунака мек за по-дълго време?

Коя е столицата на Киргизстан

Кога се минава под масата на Великден?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com