5 дестинации по света, които сякаш са замразени във времето

54013
5 дестинации по света, които сякаш са замразени във времето

Етъра е едно от вълшебните кътчета по света, които според голяма класация се нарежда на едно от първите места по автентичност.

Авторите на класацията описват тези места като "замразени" във времето и разказват по мъничко за всяко от тях. "Малко бягство, където да потънете в история и блаженна тишина".

1. Старият град, Германия

През 1914 година градът е обявен за първия открит музей. Той е историческа плетеница от сгради, строени в от 1550 до 1800-та година. Градчето има стари магазинчета и персонал, който играе ролята на жители от онова време, с което се превръщат в истинска туристическа атракция.

Откриват "захарна" изложба в Етъра

Този петък, 24 октомври, в Архитектурно-етнографски комплекс „Етър“ – Габрово ще бъде открита изложбата „Сладки...



2. Етъра, България

Нашето красиво кътче има за цел да покаже какви са били архитектурата и битът на Габрово и района през втората половина на ХVІІІ в. и началото на ХІХ в. Занаятчийски работилници, стари къщи и калдъръмени улички - късчета история, запазени и до днес.



3. Санкей-ен, Япония

Историческо селце в далечна Япония, което е било почти разрушено по време на Втората световна война. Реставрирано и по-прекрасно от всякога, това отдалечено място привлича вниманието на много туристи, дошли да се докоснат до древната история на мястото.

Защо обичам Шумен?

Шумен – град с уникална материална и духовна култура. Град, чиито крепостни стени са пазили народи, империи и цивилизации. Град с...



4. Уудхам, Англия

Музей на открито, в който има хора, които пресъздават бита в Англия през 17-ти век. Когато се разхождаш из това селце имаш чувството, че си се върнал назад във времето. Усещането е почти като сън и отидеш ли веднъж, няма да го забравиш.



5. Ротенберг, Германия

В този град могат да се открият много забележителни кътчета, всяко едно със своя специфична атмосфера. Ротенберг е град, който притежава обаятелно минало, интригуващо настояще и вълнуващо бъдеще. Част от сцените на седмия филм за "Хари Потър" е сниман по малките улички на Ротенберг.

Добротата на дядо Добри докосна света

Все повече чужди издания пишат за дядо Добри и неговите добрини, които докосват сърцата на много хора по света. Попаднахме на една хуба...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com